Peker utviklerne nese til Metal Gear-fansen med dette bildet?

Hevder de bare feirer Metal Gear Rising: Revengeances toårsjubileum.

Konami

For om lag tre uker siden gang dukket det plutselig opp et 2-tall som en del av Sonys pressekonferanse under Taipei Game Show, noe mange trodde signaliserte en oppfølger til Metal Gear Rising: Revengeance. Konami satte en slags stopper for konspirasjonsteoriene da de hevdet at Sony selv sto for hele greia den gang.

– Vi vil takke alle for entusiasmen, men vi ertet ikke med et nytt spill under Taipei Game Show. Trailerbildet det er snakk om stammer fra Sony Computer Entertainment, og har ingenting å gjøre med Kojima Productions eller Metal Gear, var beskjeden.

Ok.

Så hva i alle dager skal det nyeste påfunnet fra utvikler Platinum Games bety, da?

Som du ser i bildet til høyre har utgiveren nå tatt i bruk 2-tallet selv, slengt på hovedpersonen fra Metal Gear Rising: Revengeance, Raiden, og lagt det hele ut på Twitter. De fleste vil nok ved første øyekast anta at det er snakk om en slags skjult annonsering av en oppfølger.

Toårsjubileum?

Teksten i Twitter-meldingen hevder likevel at bildet er tegnet opp for å feire Metal Gear Rising: Revengeances toårsjubileum. Spillet ble sluppet mellom 19. og 26. februar verden over, så det i seg selv kan stemme. Og selskapet feiret faktisk spillets ettårsjubileum.

Sonys (?) 2-tall.

Men hvorfor bruker de nøyaktig samme utforming av tallet som ble vist under Sony-konferansen, som de selv hevder de ikke hadde noe som helst med å gjøre? Og hvem er det som feirer et jubileum for et spillslipp etter to år? Er det bare Konami som peker nese til fansen etter oppstyret etter Sony-konferansen?

Selvfølgelig er det mange som tror at Platinum Games og Konami nå har fyrt opp PR-maskineriet sitt – det er jo tross alt ikke første gang selskapet har gjort sprell med Metal Gear-lisensen forut for offisielle annonseringer.

I 2012 ga Kojima og Konami seg ut for å være et svensk spillstudio kalt Moby Dick Studios, ledet av svensken Joakim Mogren, og hevdet de jobbet med et spill kaltThe Phantom Pain. Selvfølgelig var dette bare sludder, og en skjult annonsering av Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.

Under Gamescom 2014 var det på'n igjen. Da var det smakebitspillet P.T. som på klønete vis ble presentert som et enkelt skrekkspill skapt av liksom-studioet 7780s Studios. Bak P.T. lå et nytt Silent Hills-spill signert Kojima og Guillermo del Toro.

Så hva tror du? Lurer Konami og Kojima oss igjen, eller har jeg nettopp skrevet en halvlang nyhetsartikkel om et lite nyhetsverdig toårsjubileum?

Vi tok nylig et lite tilbakeblikk på Metal Gear-seriens første suksess.
Vi har mye å takke Metal Gear Solids skuldre for »

Les også
Anmeldelse:

Siste fra forsiden