Pippi Langstrømpe blir spill

Norsk utvikler skal lage spill om Sveriges sterkeste jente.

KØBENHAVN (Gamer.no): Den Drammenbaserte utvikleren Ravn Studios overbeviste både kritikere og spillere med Flåklypa Grand Prix til Nintendo DS i fjor. Nå har de lykkes i å kapre rettighetene til nok en stor merkevare, Pippi Langstrømpe.

Astrid Lindgrens bøker om den rødhårede, svenske jenta, apekatten «Nilsen» og den prikkete hesten er flere ganger filmatisert, og oversatt til hele 57 språk. Man kan vel knapt kalle seg skandinaver uten å ha et forhold til dette universet.

Vi møtte de stolte høvdingene Tinka Town og Stine Wærn fra Ravn etter den store avsløringen i København.

Kaptein Sabeltann og Ildprøvene.

– Da vi bestemte oss for å sette opp en egen DS-avdeling, var det selvfølgelig enkelte kjente, nordiske univers vi hadde lyst til å jobbe med. Etter fire norske, sterke merkevarer, oppfattet Saltkråkan AB at vi hadde maktet å produsere spill som har vært tro mot universenes innhold og visuelle profil. Med Pippi vil vi jobbe på samme måte, i tett samarbeid med rettighetshaver, Saltkråkan AB og Barnverden, som ivaretar Pippi-universet, forteller de til Gamer.no.

Den tradisjonelt dominerende svenske spillbransjen har dermed fått det glatte lag til fordel for den norske, med et produkt som må kunne beskrives som en kulturskatt for søta bror.

Og drammenserne har store ambisjoner:

– Pippi har et stort internasjonalt potensiale. Vi tar sikte på 75 000 solgte i Norden før utgangen av 2012, i tillegg til at spillet vil slippes på engelsk og tysk.

Pippi Langstrømpe-spillet skal etter planen lanseres på Nintendo DS sommeren 2012, med en skreddersydd versjon for 3DS mot jul samme år.

Siste fra forsiden