– Pirater gir oss verdifull trafikk

Good Old Games får bedre uttelling av lenker fra piratsider enn Google-søk.

Den digitale spillbutikken Good Old Games anses av mange for å ha funnet fasiten på spillsalg over Internett. De berømmes særlig for å sløyfe kopisperrer fra spillene de selger, noe som gir kunden større frihet til bruk av produktet sitt.

Dette åpner også for friere piratkopiering og distribusjon av spillene de selger, men de polske eierne tar ikke det så tungt. De opplever nemlig at piratsider gir dem svært verdifull trafikk.

Abandonware er i utgangspunktet programvare som ikke lenger selges eller støttes.

– Noen av de største trafikkkildene til GOG.com er torrent-trackere og Abandonware-sider. Og vet du hva? Denne trafikken fører prosentvis til flere salg enn ren søketrafikk fra Google. Disse spillerne ble først eksponert for siden vår gjennom ulovlige gratiskopier av spillene vi selger, og synes tilbudet vårt er så godt at de like godt kjøper det av oss, sier Trevor Longino fra nettbutikken til Gamersmint.

Lovlig kjøp er tungvint

Longino mener industrien ikke forstår at pirater er bedre på spilldistribusjon enn mange spillutgivere, noe han eksemplifiserer med at spillere velvillig risikerer å få virus og annet grums på PC-en ved å laste ned fra torrent-sider.

Han sier at bransjen har mye å lære av hvor enkelt det er å piratkopiere et spill, kontra å kjøpe det, installere klienten, oppdatere spillet, oppdatere klienten, aktivere spillet, aktivere nettdelen og så endelig få lov til å spille.

– Folk piratkopierer, og du kan ikke stoppe det. Det du kan gjøre er å gi dem et tilbud med nok verdi til at de velger å kjøpe det til tross, forklarer han.

Les også: – Pirater hindrer I Am Alive til PC
Les også: Valve: – Piratkopiering er et ikke-tema for oss

Siste fra forsiden