PlayStation 4-funksjonen vi har ventet på i to år er endelig her

Den nye oppdateringen er ute.

Sony

OPPDATERING 26. mars: Oppdateringen er nå rullet ut til alle. Alt du trenger å gjøre er å logge på PlayStation Network, så får du beskjed om å laste ned den nyeste oppdateringen.

Opprinnelig sak følger.

Da Sony troppet opp på scenen for å avduke PlayStation 4 i februar 2013 hadde de en haug med funksjoner å demonstrere.

En av de første som ble vist frem den gang var muligheten til å sette konsollen i hvilemodus mens man spiller for så fortsette der man slapp ved neste spilløkt, uten å måtte gjennom lastetider. Alt man trenger å gjøre for å begynne igjen er å trykke på PS-knappen på kontrolleren mens konsollen er skrudd av.

Slik konsollen fungerer per dags dato kan man sette den i hvilemodus, men man kan ikke fortsette spillet uten å starte det på nytt fra hovedmenyen igjen.

Det er likevel ikke før med den kommende systemoppdateringen 2.50, kalt «Yukimura», at vi endelig får denne funksjonen. Planen er at det skal virke med de fleste spillene PlayStation 4 kan by på. Dette forteller Sony i et blogginnlegg.

Xbox One har for øvrig latt spillere gjøre dette siden lansering.

Delingsfunksjoner og trofe-sletting

Med oppdateringen kommer også en rekke nye funksjoner. Kanskje mest spennende, sett bort fra det ovennevnte, er det at man nå har muligheten til å strømme spillet sitt gjennom Share Play og Remote Play med en bildefrekvens på 60 bilder i sekundet. Dette betyr at når man nå deler spillopplevelsen med en kompis på Internett via Share Play, eller spiller et spill på en ekstern enhet slik som PlayStation Vita eller PlayStation TV, får man en jevnere bildeflyt. Dette forutsetter selvsagt at nettilkoblingen er tipp topp.

Endelig kan jeg fjerne Catan's og Blazblue fra lista.

Ellers kan perfeksjonister glede seg over at de nå kan fjerne spilltitler fra Trophy-samlingen, så lenge de ikke har fått et eneste trofe fra spillet enda. Og får du nye trofeer tas det nå et skjermbilde automatisk, slik at du kan skryte litt ekstra av bragden.

Har du en Facebook-konto kan du også lenke sammen Facebook-vennene dine med PlayStation 4-kontoen din og lete etter venner på den måten. Mindre endinger, slik som større tekst, tykkere skrifttyper, høyere kontrast i grensesnittet og inverterte farger er andre nyheter. Man kan også arrangere knappene på kontrolleren slik man selv ønsker.

En slippdato for den store oppdateringen kommer Sony dog ikke med, men vi tipper at den er like rundt hjørnet.

Også Xbox One har fått en ny oppdatering.
Den sørger for at spillerne endelig kan ta skjermbilder »

Siste fra forsiden