PlayStation 4- og Xbox One-spillerne ble overrasket da de fikk til å spille sammen

Fortnite ble et kryssplattformspill – men «feilen» ble fjernet kjapt.

Her spiller Xbox One og PlayStation 4 med hverandre.
PyroBlack76, reddit

Fortnite-spillere fikk seg en overraskelse i helgen da de fyrte opp spillet på PlayStation 4.

Som dokumentert på reddit, oppdaget spillere at de plutselig kunne se Xbox One-spillere i spillet. Det hele ble avslørt ved at en svært årvåken spiller så et spillernavn med mellomrom i seg – noe som ikke er mulig for PSN ID-er. Et kjapt søk i Xbox Lives gamertag-database viste at, joda, dette var faktisk et Xbox Live-navn.

Fortnite.
Epic Games

Dette ene tilfellet ble etterhvert utbrodert av stadig flere spillere som fant flere Xbox One-spillere – best illustrert av en far og en sønn som på hver sin konsoll spilte sammen.

Utvikler Epic gikk kjapt ut med en bekreftelse på det alle mistenkte. PlayStation 4- og Xbox One-spillere kunne spille Fortnite sammen. Men det skulle ikke vare.

– Vi hadde en konfigurasjonsfeil, og vi har nå rettet opp denne, fortalte Epic i en uttalelse til Eurogamer, og skrudde samtidig av funksjonaliteten.

Dermed ble det kortvarig krysspilling for Fortnie-spillerne.

Langvarig kurtisering

At PlayStation 4 og Xbox One kan «snakke sammen» er ikke så overraskende. Rocket League-utvikler Psyonix fortalte allerede i sommer at de hadde utviklet funksjonaliteten som gjorde det mulig å spille med og mot hverandre på tvers av de to konsollene, og at det eneste som gjenstod var å skru det på.

Microsoft har også vært veldig frempå de siste par årene for å få på plass krysspilling mellom Xbox One og markedsleder PlayStation 4, mens Sony har forholdt seg ganske ambivalent til det hele.

Fortnite.
Epic Games

Derfor er det ikke så overraskende at Xbox-sjef Phil Spencer la ut en Twitter-melding etter det hele der han støttet Fortnite-«feilen».

– Jeg skulle ønske de hadde latt et være på, svarer han på spørsmål om hva han synes om det hele.

Det har blitt ganske tydelig de siste årene at kryssplattformspilling egentlig ikke er så vanskelig. Alt hviler på om alle parter ønsker å åpne slusene, og akkurat nå virker det ikke som om Sony ser fordelene med å la Xbox One-spillere komme inn i PlayStation Network-varmen.

Vi synes Fortnites Early Access-utgave byr på en del moro.
Om du er på jakt etter et lettbeint overlevelsesspill er Fortnite noe å vurdere »

Siste fra forsiden