PlayStation 4 trenger oppdatering allerede første dag

Noen funksjoner fungerer ikke før oppdateringen lastes ned. 

PlayStation 4.
Sony

Når PlayStation 4 slippes i våre trakter 29. november er det noen funksjoner som ikke er på plass. Disse skal dog innlemmes allerede første dag, via en oppdatering på 300 megabyte. Dette melder Sony på PlayStation-bloggen.

Oppdateringen inneholder mye

Blant annet vil ikke sammenkoblingen mellom håndholdtalibiet PlayStation Vita og PlayStation 4, samt andre mobile enheter, være på plass før etter oppdateringen. Dette gjelder både «Remote Play»-funksjonen som gjør at håndholdtkonsollen kan spille PlayStation 4-spill ved å bruke det lokale nettverket til å strømme videoinformasjon, og det å bruke Vita-en, mobiltelefoner og nettbrett som en tilleggsskjerm.

Sammenkoblingen mellom PlayStation 4 og PS Vita vil ikke fungere før oppdatering.

«Share»-knappen vil heller ikke la deg dele videoopptak eller skjermbilder før etter oppdateringen, og du vil ikke kunne bruke strømmingsfunksjonen.

At verken nettspilling eller muligheten til å spille spill mens de lastes ned er tilgjengelige før oppdateringen er på plass, er også en ting man bør ta hensyn til.

I tillegg forteller Sony at funksjonen som lar konsollen gå inn og ut av dvalemodus ikke er tilgjengelig i det hele tatt ved lansering. Selskapet lover å komme tilbake med mer info om dette etter hvert.

Xbox One og Wii U i samme bås

PlayStation 4 er ikke alene om å behøve en oppdatering ved lansering. De som får tak i Xbox One på denne siden av nyttår må oppgradere konsollen blant annet for å kunne spille uten nettilkobling.

Killzone: Shadow Fall er blant spillene du kan spille ved lansering.

Vi her til lands ikke fingrene på konsollen før neste år. Det er ikke kjent om også Xbox One mangler andre funksjoner som lastes inn i en oppdatering slik som med PlayStation 4.

Historisk sett er det nok sannsynlig. Også fjorårets Wii U manglet en god del før spillerne fikk oppdatert konsollen på lanseringsdagen.

Det er ikke bare funksjoner som mangler fra dag én. De siste par ukene har to av de mest profilerte lanseringstitlene for PlayStation 4 blitt utsatt. Først så Ubisoft seg nødt til å flytte Watch Dogs til neste år. Samme uke måtte Evolution Games utsette kjørespillet DriveClub. Det er dog fremdeles en del å kose seg med på lanseringsdagen: Knack, Killzone: Shadow Fall, Resogun, Battlefield 4 og Call ofDuty: Ghosts er noen av spillene som er på markedet innen 29. november.

Les også: Vi har testet PlayStation 4
Les også: Vi hadde nettmøte med Sony i høst

Siste fra forsiden