PlayStation Vita har fått slippdato

Sonys nye håndholdte konsoll kommer helt på tampen av vinteren.

Om du er heldig nok til å befinne deg i Japan, kan du spasere hjem fra butikken med oppfølgeren til PlayStation Portable allerede i desember. Vi andre har fått klar beskjed om at Europa og USA mottar den noen måneder senere.

I dag ble det klart at PlayStation Vita slippes den 22. februar her til lands. Det melder Sony selv via en pressemelding.

Kraftig liten luring

Spillmaskinen kommer med finesser som en berøringsfølsom OLED-skjerm, doble analogstikker, en bakmontert berøringsflate, bevegelsessensorer og to kamera. I tillegg har den mektig innmat som skal by på denne håndholdtgenerasjonens mest krevende grafikk.

Uncharted til Vita.

Vi prøvde konsollen under årets E3-messe, og vår stuntreporter Marius Kjørmo roste blant annet den kraftige maskinvaren, som også skal være i stand til å lokke innbitte stasjonære spillere ut på håndholdtmarkedet.

Ifølge pressemeldingen er det over 80 spill under utvikling til PlayStation Vita allerede. Ett av dem, Uncharted: Golden Abyss, har vi allerede prøvd. Resten av bunken inkluderer tilskudd til kjente serier som Wipeout, Resistance, Assassin's Creed, Call of Duty og FIFA.

Les også: Ingen regionsperre for PlayStation Vita
Les også: Ikke kvitt deg med PSP-spillene

Siste fra forsiden