Anmeldelse

P.N. 03

Det første spillet i ”Capcom 5”-serien til GameCube er her: P.N. 03. Du må ikke la deg lure av navnet; P.N. 03 er langt fra noen oppføler. Spillet er faktisk ganske så originalt, på godt og vondt.

Side 1
Side 2
Side 3

Spillet er tydelig inspirert av de gamle sideveis 2D-skyterne som herjet i arkadene for en 10-15 år siden. P.N. 03 kan best forklares som et 2D-shooter som foregår i et tredimensjonalt miljø. Hovedpersonen er en sexy heltinne som liker skyting og dansing. Høres fristende ut?

Enkelt historieopplegg
P.N. 03 står for “Product Number 03”, men hva det betyr får vi aldri vite. Det vi derimot vet er at du spiller som agent Vanessa Z. Schneider. En kul, mystisk, og vakker kvinnelig leiesoldat med tøffe solbriller og drakter. Vanessa har tydeligvis en tidligere karriere som danser før hun ble leiesoldat. Jeg kan hvert fall ikke se noen annen grunn for at hun skal digge musikken samtidig som morderiske roboter prøver å drepe henne. Jaja, kult er det uansett. Oppdragene dine får du av en mystisk person som du kun har kontakt med over telefon. I all hovedsak går alle oppdragene ut på å ødelegge militære anlegg med alle de slemme robotene som befinner seg inni.

Historien i P.N. 03 er syltynn, men det er den vel kanskje også i de fleste shootere. Du er, som sagt, en kvinnelig leiesoldat. Etter at foreldrene dine ble drept av kamproboter hater du dem av hele ditt hjerte og har dedikert ditt liv til å ødelegge dem. Stort mer enn det får vi ikke vite gjennom spillet, og man kan heller ikke si at spillet bruker historien på noen som helst måte. Med andre ord er det ikke mye dybde i spillet, men det er vel heller ikke det du leter etter med et spill som dette.

Det hele er egentlig ganske enkelt. Målet ditt er å raskest mulig løpe gjennom diverse rom og korridorer. Mens du er inni rommet, må du prøve å drepe alle de morderiske robotene som befinner seg der, samtidig som du passer på å ikke bli skutt selv. Robotene dreper du ved å skyte laserstråler ut av hanskene på de fiffige draktene Vanessa bruker. Laserstrålene blir avfyrt ved å trykke på A-knappen, og jo fortere du trykker på knappen, jo fortere skyter Vanessa. Dette kan etter hvert få fatale konsekvenser for tommelleddet ditt, da ditt liv avhenger av å trykke så fort som mulig på knappene. Etter at alle robotene er drept gjelder det å finne utgangsdøren.

Livsviktige komboer
Hvert brett består av mange forskjellige rom, og mellom hvert av disse rommene kommer det en svart skjerm hvor det står hvordan du har gjort det og hvor mange poeng du får. Skal du få mange poeng må du i tillegg til å være rask klare å skyte robotene i komboer. Etter at du har drept en robot har du en fastlagt tid på å drepe en til, klarer du det får du en ny tid på å ta enda en, og slik fortsetter det. Dess lengre kombo du klarer jo mer poeng blir du tildelt. Helst bør du få alle robotene i et rom i en kombo, men det er ikke alltid like lett.

Alle poengene du svetter og sliter til deg i oppdragene kommer til lags i butikken du finner i spillet. Mellom hvert brett og enkelte steder i brettene kan du kjøpe ekstra liv, oppdateringer til drakten din og nye drakter. Draktene er der ikke bare for å få Vanessa til å se bra ut, de har også forskjellige egenskaper. Hver drakt har forskjellige egenskaper, blant annet automatisk skyting for å skåne de utsatte tommelmusklene.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden