Politianmelder Call of Duty

Faren til en av de overlevende på Utøya har anmeldt Modern Warfare 2.

Fædrelandsvennen fortalte i går at Svein Olaf Olsen har politianmeldt Call of Duty: Modern Warfare 2. Olsens datter overlevde Utøya-massakren 22. juli, og nå vil han ifølge Kristiansand-avisa finne ut om lovverket kan brukes til å «regulere samfunnsfiendtlig aktivitet».

Dette er det omtalte oppdraget.

– Spillet er interessant. Det jeg har tatt utgangspunkt i er en scene hvor en terrorist dreper flest mulig mennesker på en flyplass. Vi må stille spørsmålstegn om det er samfunnsgagnlig med vold som underholdning, sier Olsen til Fædrelandsvennen.

Det er brettet «No Russian» som Olsen reagerer på. I dette kontroversielle oppdraget kan spilleren delta i en terroraksjon på en russisk flypass hvor man kan skyte og drepe svært mange sivile. Selve oppdraget er valgfritt, og det er også valgfritt om man vil avfyre skudd underveis.

Til TV 2 Nyhetene forteller Olsen han er redd drapsmannen ble inspirert av skytespillet, og det er dette som er bakgrunnen for politianmeldelsen.

– Gjennom det skriftet han har laget vet vi at han har har spilt det mye, og at det var grei trening før han skulle utføre sine ugjerninger, forteller Olsen.

Nå ønsker han økt bevisstgjøring fra myndighetene.

– Jeg ønsker at de som er lovgivere i dette landet skjønner den samfunnsforurensningen som vi står overfor, og benytter anledningen de har til å gjøre noe med det. Vi må få bukt med en utvikling ingen er tjent med. Man ser det i mediene hver eneste dag, ting blir verre ved bruk av vold. Dette er en tendens som er skremmende, sa Olsen på TV 2 Nyhetskanalen i dag tidlig.

Svein Olaf Olsen ledet på 80- og 90-tallet en kampanje mot vold i film, og anmeldte den gangen flere distributører av voldsfilmer. Sakene ble henlagt. Han fikk etterhvert kallenavnet «video-Olsen» på grunn av disse opptrinnene.

Det har ikke lyktes Gamer.no å få en kommentar fra Activision, som er utgiver av Call of Duty-spillene. Overfor TV 2 sier selskapet at de er sjokkert over det som skjedde på Utøya, men at de ikke tror dere spill på noen måte kan kobles til terrorhandlingene.

Siste fra forsiden