PS3 øker ledelsen i Norge

PS3 går mest frem, mens Wii går tilbake i forhold til 2009.

Norsk Spill og Multimediaforening har publisert sine nyeste omsetningstall for spillbransjen i Norge. Samlet har det i første halvår vært en 2,3% nedgang i omsetningen inn til butikk i forhold til samme periode i fjor. Omsetningen er på litt over 201 millioner kroner, mot ca. 205 millioner kroner i fjor, ifølge pressemeldingen.

Nordmenn ser ut til å foretrekke denne.

Til gjengjeld har det vært en betydelig økning i forhold til antalle spill solgt – fra 1 million til 1,3 millioner. Det betyr at spillprisene samlet sett har gått ned.

I forhold til plattformene, er det PS3 som har den største markedsandelen her til lands. I første halvår var hele 38,8% av de solgte spillene for PS3, noe som er en sterk økning fra samme periode i fjor. Da hadde konsollen 14% av markedet.

Også Xbox 360 har gått frem, og har nå 23,6% av markedet. Den store taperen er selvsagt PS2, som fortsatt solgte betydelige mengder spill i fjor. I år er det så godt som ingen relevante nylanseringer for konsollen.

Nintendo taper også markedsandeler. Wii har gått fra 14,9% av markedet til 9,5%. DS har også hatt en liten nedgang, til 11,8%. De gode nyhetene for Nintendo må være at DS-konkurrenten PSP er så godt som død, med en markedsandel på kun 0,8%.

PC-salget fortsetter sin vanlige nedgang, noe som ikke akkurat er overraskende med tanke på hvor lite hylleplass plattformen får i Norge, og hvor vanlig digital distribusjon (som ikke måles av NSM) er på plattformen. PC-spill har en markedsandel på 15,7% (fra 19,1% i 2009).

Siste fra forsiden