PUBG-utvikleren har utestengt over 13 millioner kontoer for juks

PUBG Corp.

Siden early access-lanseringen av Playerunknown's Battlegrounds i mars 2017, har spillet slitt med å bekjempe juks. Svært mange bruker urettferdige metoder for å sikre seg gode resultater i skytespillet, og ifølge utvikler PUBG Corp. har antallet utestengelser nådd over 13 millioner.

Det er Reddit-bruker sjk045 som har snekret sammen tallet, etter å ha gått gjennom en haug med rapporter fra utvikleren selv. På v har teamet logget utestengelser hver uke siden juni i fjor, og på 69 uker har tallet nådd snaue 13,1 millioner.

Ifølge loggen var jukseproblemet på sitt verste like etter nyttår, og antijukstjenesten BattlEye meldte om over en million utestengelser bare i januar. Tallet har riktignok gått nedover siden den gang, og dyppet nylig under hundre tusen i uken for første gang på nesten et helt år.

Som sjk045 påpeker trenger det ikke nødvendigvis å være noen sammenheng mellom antall utestenglser og antall juksemakere. Trolig har flere av de som har blitt tatt bare kjøpt spillet igjen, og mange har nok flere utestengelser på samvittigheten.

I august lanserte PUBG Corp. et nytt tiltak kalt FIX PUBG, og nettopp kampen mot juks er blant punktene på agendaen. Via spillets nettsider forteller utvikleren at det jobbes med et mer avansert antijukseprogram, som blant annet vil registrere informasjon om PC-en til juksemakere. Dette skal i teorien føre til at selve maskinen kan stenges ute fra spillet, slik at det ikke hjelper å opprette nye Steam-kontoer.

Planen er å rulle ut det nye systemet en gang i oktober.

En ny PUBG-oppdatering er like rundt hjørnet.
Introduserer blant annet rankingsystem og bedre matchmaking »

Siste fra forsiden