Utviklere av jukseprogrammer til PUBG ble arrestert i Kina

Fikk bøter på 40 millioner kroner.

PUBG Corp

Playerunknown's Battlegrounds har økt kraftig i popularitet siden lansering, men dessverre har spillet også tiltrukket seg horder av spillere som foretrekker å jukse seg til seier. Utvikleren har forsøkt å slå kraftig ned på fenomenet, og nå har det skjedd et nytt fremskritt.

I et innlegg på sin Steam-side kan PUBG Corporation opplyse om at 15 personer ble arrestert den 25. april for å ha utviklet og distribuert jukseprogramvare til skytespillet. Ifølge politiet skal de arresterte ha fått bøter på til sammen 5 millioner dollar, cirka 40 millioner kroner.

Har oppgradert sikkerhetsløsningene

PUBG Corp.

Jukseprogrammene som de mistenkte utviklet skal ikke bare ha blitt brukt til juksing, men også til å plante ondsinnet kode, deriblant såkalte trojanere, som ble brukt til å skanne og stjele informasjon om spillere.

– Vi har oppgradert våre sikkerhetstiltak, forbedret våre anti-jukseløsninger, og nylig lagt til en ny anti-jukseløsning på toppen av alt det. I mellomtiden har vi også kontinuerlig samlet informasjon om hack-utviklere- og selgere og har jobbet hardt med flere partnere og justismyndigheter for å bringe disse menneskene for retten, skriver utvikleren.

Juksing er et vedvarende problem i PUBG, og utvikleren jobber hardt med å bli kvitt problemet. BattleEye, et selskap som lager anti-jukseprogramvare til blant annet dette spillet, kunngjorde i oktober at mellom 6000 og 13 000 spillere bannlyses fra spillet hver dag på grunn av juksing. Godt over 300 000 var bannlyst på det tidspunktet.

I februar i år meldte BattleEye at hele 1 044 000 spillere ble bannlyst fra det populære skytespillet Playerunknown's Battlegrounds bare i løpet av januar måned, og at de har bannlyst 1 500 000 spillere til sammen siden starten.

PUBG er stadig i utvikling: Her er de store endringene som er på vei »

(Via Digital Trends)

Siste fra forsiden