Rainbow 6 Patriots er avduket

Terrorpolitiet gjør comeback i 2013.

Langt ifra alle rykter i spillverdenen stemmer, og en klype salt er en av journalistens viktigste verktøy. Noen ganger treffer man likevel blink, som da vi på mandag meldte at det neste Rainbow Six-spillet får undertittelen Patriots.

Noen mener at Rainbow Six tok en bråvending etter Raven Shield.

Ubisoft har offisielt annonsert spillet via en pressemelding, og det er altså klart at Rainbow 6 Patriots blir den endelige tittelen. Gjensynet med spesialpolitiet skjer i 2013, til Windows, Xbox 360 og PlayStation 3.

Spillets hovedfokus er på en dynamisk enspillerkampanje i New York, hvor man skal styrte den nådesløse terroristgruppen True Patriots. De er lut lei av grådigheten til amerikanske politikere, børsmeglere og gigantfirma, noe som ender opp i et blodig oppgjør.

Spennende samarbeidsmodus

Den nevnte dynamikken omfatter blant annet historien, og du skal kunne endre den ved å ta vanskelige etiske valg underveis. Samtidig får vi mulighet til å observere disse konfiktene fra flere perspektiver, uten at det spesifiseres om vi også får spille som terrorister. Hovedpersonen og lederen for Rainbow 6, James Wolfe, ser du i toppbildet.

Rainbow 6 Patriots får også en noe annerledes flerspillerdel, som er inndelt i en samarbeids- og en konkurransepreget modus. Førstenvnte er nok den mest unike, der man angivelig må kombinere tett kommunikasjon og taktisk utførelse for å koordinere kjappe angrep mot intelligente fiender.

Spillet utvikles av gigantiske Ubisoft Montreal, som i tillegg jobber med Assassins Creed: Revelations og Far Cry 3. De har stått bak alle Rainbow Six-spill til stuekonsollene siden Raven Shield.

Siste fra forsiden