Blogg

Reisebrev: GDC 2012, dag 5

Det er slutt, det er over og forbi.

Det kunne ikke falt meg inn å klage på jobben min, men jeg må innrømme at det hadde vært helt ålreit å kunne stått på gata og spilt rabagastmusikk på Game Boy for en skilling. Eller bare jamma fullstendig løs i finstasen med et eller annet erkesnålt iPad-program som instrument.

Musikk. (Foto: Lasse Lervik/Gamer.no)

Jeg vet ikke om jeg skal skylde på et helt fantastisk livlig og gjennomkreativt musikkmiljø, eller det faktum at folk her i byen har lært seg å kreve penger for hva som helst, men selv gatemusikantene i San Francisco kunne trengt et par bolas i bakhodet.

I dag var de vindfylte gatene også fylt av rekrutterere for utviklergiganten Rockstar Games, som alle hadde sine metoder for å lokke folk til å søke jobb hos selskapet. Høydepunktet var kanskje mannen som spontant brøt ut i fistel og spontandiktet en sang for å hylle arbeidsgiveren sin, ikke ulikt måten jeg er troende til å gi Øystein litt livslærdom gjennom freestyle-rapping når anledningen byr seg.

Schpaa dag, se

Villkatten jeg deler rom med har ikke vært helt i form i dag, og kombinasjonen av sykdom og jetlag blir fort en blytung bedøvelsespil. Vi snakker likevel om mannen som har vokst opp med å spise bjørk og ved nede i Førde, og han insisterte på at han var i form til å ta en god prat med Greg Kasavin – spilljournalisten som endte opp med å bli produsent for både Command & Conquer: Red Alert 3 og deilige Bastion fra i fjor.

Musikk. (Foto: Lasse Lervik/Gamer.no)

Man stopper ikke snakketøyet vårt så lett, og vi har også vært heldige nok til å få tak i Dan Connors, sjefen for Telltale Games, og Paul Taylor, en av altmuligmennene bak indieyndlingen Frozen Synapse. I tillegg til et veldig interessant foredrag om hvordan Plants vs. Zombies-skaperen greide å lage et spill som selv moren hans fullførte. Alt det her havner ute på Gamer.no så snart noen stiller seg foran speilet og messer Lassemann tre ganger i mørket.

Det nyannonserte Game of Thrones-MMO-et må vi likevel vente med å synse om, for da vi møtte opp nede på messegulvet hvor Bigpoint og utvikler Artplant holdt til, hadde nordmennene allerede dratt hjem. Makan.

Viktige prioriteringer

På matfronten må jeg ærlig innrømme at oppdagelsen av det veldig kurante burgerstedet Super Duper Burger rundt hjørnet har avlastet de stakkars brødrobotene til Quiznos og Subway en anelse. Dette er vel kanskje tidspunktet for å innrømme at vi fortsatt ikke har spist middag på noe sånt som en restaurant enda, i løpet av seks dager her nede.

Herlighet, fyr. (Foto: Lasse Lervik/Gamer.no):

Derfor får det kanskje være et veldig uambisiøst mål å spise et ordentlig måltid på lørdag, når vi har en ettertrengt fridag å boltre oss på før vi vender det kollektivt meterlange, silkemyke håret vårt mot landet hvor heltene bor – altså Storbritannia, hvor vi mellomlander før vi hopper på en ny lufthest til moderlandet.

GDC-messen er stadig noe for seg selv, og vi har en lang liste av vidt forskjellige saker å kjerne ut i tiden som kommer. Uken har vært godt balansert på avtalefronten, der den kanskje har vært en anelse brødtungt på matsiden, og det skal bli veldig godt å få dele inntrykkene våre med dere der hjemme.

Ha det bra for i år, vi sees igjen når E3 braker løs i starten av juni!

Pis fra Gøystein og Lassebass.

PS. Jeg har lagt ved et lite bilde av kostholdet til Øystein den siste uka, som da altså er en eller annen form for grønske til overpris. Han vil selv ha med at dette langt på nær er alle flaskene han har inntatt de siste dagene.

Siste fra forsiden