Resident Evil 6 ser dagens lys

Capcom annonserer et nytt kapittel i skrekkspillserien.

Er det noen skadedyr det ser ut til å være vanskelig å bli kvitt, er det zombier. Når Capcom nå annonserer Resident Evil 6, er det atter igjen et utbrudd av zombier som må stanses.

Global trussel

Denne gangen har utyskene spredd seg til hele kloden. I en trailer nederst i artikkelen ser vi to tidligere Resident Evil-bekjentskaper, Leon S Kennedy og Chris Redfield, nedkjempe zombier infisert med T-viruset i en amerikansk småby og motarbeide en biologisk terrortrussel i en kinesisk storby.

Capcom har distribuert dette illustrasjonsbilde sammen med pressemeldingen.

Historien finner sted ti år etter hendelsene i Raccoon City i det første Resident Evil-spillet.

Ifølge sjefsprodusent Hiroyuki Kobayashi er målet denne gang å skape en spillopplevelse med en gripende historie, spennende enspillerdel og flerspilleraction som hele tiden spiller på skrekkelementer, skriver Capcom selv i en pressemelding.

Kobayashi kaller det «dramatisk skrekk», og har store forhåpninger til at det slår an både hos nye spillere og gamle fans av serien.

Ikke mer håp igjen

I forkant av gårsdagens annonsering, fikk en såkalt «viral» reklamekampanje stor oppmerksomhet. Nettsiden «No Hope Left», som viser bilder fra ulike forfalne steder i verden hvor gårsdagens dato er tagget, utløste spekulasjoner om nettopp et nytt Resident Evil.

Spillet slippes til PlayStation 3 og Xbox 360 20. november i år, og en PC-versjon skal følge kort tid etter.

Mer informasjon har Capcom foreløpig ikke sluppet, men lover flere detaljer om nye figurer og samarbeidsmodusen snart.

Her er den første traileren for spillet:

Klarer ikke laste video
Les også
Anmeldelse:

Siste fra forsiden