Respawn ser til Hollywood

Hanker inn filmveteran til sitt neste spill.

Respawn Entertainment så dagens lys i fjor, etter grunnleggere Jason West og Vince Zampellas meget omtalte Infinity Ward-exit.

West og Zampella fikk sparken fra Call of Duty-utvikleren Infinity Ward etter en konflikt med utgiver Activision. Avskjeden på grått papir skyldtes ifølge Activision ulydighet og kontraktsbrudd fra West og Zampellas side, men de hevder at Activision sparket dem for å unngå å måtte betale ut en betydelig bonus etter Modern Warfare 2-suksessen.

Call of Duty: Modern Warfare 2

Konflikten er ennå ikke løst, og kommer mest sannsynlig til å kjøre noen runder i rettsapparatet.

Men Respawn ligger ikke på latsiden mens de venter på resultatet. Nå melder de at de har ansatt Hollywood-veteran Matt Codd som Art Director for sitt nye spill. En Art Director har typisk ansvaret for design, form og kreativt innhold, og har følgelig stor innflytelse på hvordan det ferdige produktet blir seende ut.

Matt Codd har jobbet med en hel røys store og velkjente Hollywood-filmer, som for eksempel Saving Private Ryan, Chronicles of Riddick, The Matrix og Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest.

Om overgangen fra film til spill har Codd følgende å si:

– Uansett om det gjelder spill eller film så er ikke god design det eneste som teller. Det handler om å være nyskapende for tiden vi er i, noe som er veldig vanskelig ettersom alt har blitt gjort en eller annen gang før.

Han fortsetter: – For film har designprosessen blitt så forhastet og utenfor kontroll, og er mye mindre interessant å jobbe med i forhold til spill hvor man får bedre tid. En god del av folkene jeg kjenner i filmbransjen kikker til spilldesign og tenker «Det der er utrolig, skulle ønske vi gjorde det sånn i filmene våre».

Nylig offentliggjorde Respawn et meget kryptisk, uskarp bilde. Hva det skal forestille er ikke greit å si, men vi kan anta at det kan være et hint om hva den nyfødte utvikleren jobber med.

Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden