Podkast

Retro Crew

Retro Crew snakker med en av Norges ivrigste spillsamlere

Slik tok han initiativet til å starte opp retrospillmessen i Sandefjord.

Noen av spillene som var på utstilling i Sandefjord.
Jostein Hakestad

Retro Crew-gjengen fortsetter der de slapp i forrige ukes episode, med andre del av turen til retrospillmessen i Sandefjord. Så og si hele retro-norge var samlet der forrige helg for å gjøre stas på spill som er flere konsollgenerasjoner bak i historien.

Slike gamle CRT-TV-er får du nesten ikke tak i lenger.

Denne gangen har vi med oss skaperen av messa, initiativtakeren og retrosamleren Jan Olav Hegvik fra Spillmuseet.no.

Vi får vite hvordan retrospillmessen gikk fra å være en ide til å faktisk bli virkelighet. I tillegg blir det såklart litt prat om retrogaming og hvordan man skaffer seg en slik stor og dyr samling. Jostein blir selv overrasket over å se en del maskiner han ikke har sett tidligere – konsoller fra fordums tid som kun kom ut i Japan, for eksempel.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.

Denne uken får du høre stemmene til Aleksander Hakestad, Ida Joynt, Jostein Hakestad og intervjuobjektet Jahn Olav Hegvik.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew er et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Du kan blant annet treffe gjengen på Facebook. Det er produsert 80 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Stemningsrapport fra Retrospillmessen i Sandefjord
Dette spillet la grunnlaget for Blizzards suksess

Klampen i bånn med Mario Kart-serien

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden