Rettsdokumenter avslører Bungie-spill

Striden mellom Activision og Infinity Ward-grunnleggerne får bieffekter.

Etter at Halo-skaperen Bungie løsrev seg fra Microsoft gikk de inn i et omfattende samarbeid med Activision, som skulle vare i hele ti år. I løpet av denne tiden skulle Bungie lage flere spill for giganten, men vi vet fortsatt svært lite om hva de jobber med.

Nå har vi fått noen hint, fra en noe uventet kanal. Avisen LA Times har nemlig oppdaget en kontrakt mellom Activision og Bungie, som har blitt lagt inn som bevismateriale i konflikten mellom Activision og grunnleggerne av en annen samarbeidspartner, Modern Warfare-skaperne Infinity Ward.

Kodenavn: Destiny

Kontrakten er på 27 sider, og kan leses i sin helhet på nettstedet til LA Times. Her fortelles det at Bungie skal lage fire «science fiction/fantasy-baserte actionskytespill», under kodenavnet Destiny. Spillene skal lanseres annehvert år, og det første skal komme i løpet av høsten 2013. I tillegg skal Bungie gi ut fire nedlastbare ekspansjoner, med kodenavnet Comet, og den første av disse kommer høsten 2014.

Bungie gjorde seg først bemerket med Marathon-spillene.

Videre fortelles at det første Destiny-spillet blir lansert på Xbox 360 og en eventuell ny Xbox – i kontrakten kalles den Xbox 720, men det betyr neppe at Xbox 720 er konsollens endelige navn. De øvrige spillene i serien skal også komme på andre plattformer, som PC og den forventede oppfølgeren til PlayStation 3.

I tillegg røper kontrakten at Bungie jobber eller ønsker å jobbe med et nytt spill i Marathon-serien. Arbeidet blir imidlertid begrenset; selskapet får lov til å vie maksimalt fem prosent av sine ansatte for å lage en Marathon-prototype mens de er under kontrakt med Activision. Marathon var førstepersons skytespill som ofte ble beskrevet som Mac-plattformens svar på Doom.

Ingen av de involverte partene har kommentert nyheten, men på Bungies nettsted bekreftet utvikleren at «vi sees i 2013». De skrev også at de gleder seg til å vise verden hva de jobber med.

Grunnen til at denne kontrakten har blitt en del av den profilerte konflikten mellom Activision og Infinity Ward-grunnleggerne skal være at Bungie fikk langt bedre bonusordninger enn Infinity Ward. Call of Duty-skaperne mener Activision skylder dem store pengesummer, og krever enorme én milliard dollar i kompensansjon.

Les også: Hva er Dead Orbit, Bungie?
Les også: Bungie frykter ikke Infinity Ward-skjebne

Siste fra forsiden