Ridge Racer er snart tilbake

Slippdatoen for FlatOut-gjengens tolkning er spikret.

Det var en gang i tiden hvor man kunne se et nytt Ridge Racer-spill hvert år, men det begynner å bli en stund siden. Det har riktignok kommet et og annet håndholdtspill i serien de siste årene, men det er snart seks år siden vi fikk det siste spillet i kjerneserien, Ridge Racer 7.

Unbounded kommer blant annet med muscle cars.

De siste årene har FlatOut-utviklerne Bugbear Entertainment tatt på seg jobben med å gjenintrodusere den klassiske arkadekjøreserien, og resultatet er snart klart. Spillet utgis den 2.mars neste år, skriver utvikler Namco Bandai i en pressemelding. Det blir seriens debut til Windows, i tillegg til Xbox 360- og PlayStation 3-utgaver.

Kraftige verktøy

Spillets historie finner sted i Shatter Bay, et sted hvor folk liker å kjøre kjempefort i bil. Målet er enkelt og greit å erverve seg en solid mengde respekt på gata, ved å imponere Kara Shindo – lederen for Unbounded-gjengen. Måten man gjør det på er selvsagt ved å kjøre som et uvær, legge bilen bred i svingene og holde seg unna motgående trafikk.

Noen ganger oppfordres man likevel til å utnytte spillets nye, avanserte ødeleggelsessystem. Domination Race-modusen handler blant annet om å knuse alt man ser, både rivaler og omgivelser. Survival Race handler derimot om å unngå alle former for skrammer på vei mot mållinja.

En av de mest profilerte tilskuddene til serien er det nye banelagingsverktøyet City Creator. Det skal være kjapt og effektivt, og en nøkkel for gjenspillbarheten. En stor del av flerspillerdelen handler nemlig om å knuse andres fartsrekorder på banene deres.

Les også: Vår sniktitt på City Creator-verktøyet i Ridge Racer Unbounded
Les også: Vår sniktitt på kjøringen i Ridge Racer Unbounded

Siste fra forsiden