Fallout 4 - Dogmeat

River, inspirasjonen bak Fallout 4-hunden Dogmeat, er død

– Hun var mer enn bare en maskot, hun var en del av teamet.

Abbalovesyou

River, hunden Bethesda brukte som inspirasjon for Fallout 4-følgesvennen Dogmeat, har gått bort. Det bekreftet eier og tidligere Fallout-utvikler Joel Burgess denne uken.

Dogmeat ble en populær ledsager i Fallout 4.
Bethesda

I en lengre tråd på Twitter mimret Burgess om utviklingen av Fallout 4. Spesielt trakk han frem måten River hjalp teamet med å skape en figur som var mer enn bare et våpen, og som først og fremst ble en venn og ledsager for spillerne.

– River var med på utallige møter; ikke bare for å bli filmet og brukt som referanse – hennes største jobb var bare å være sammen med teamet. Jo mer de knyttet bånd til henne, jo mer så de på Dogmeat som en figur og en venn.

Ikke bare ble Rivers utseende brukt som inspirasjon for Dogmeat, men også måten hun oppførte seg på. Ute på tur merket teamet for eksempel at River jogget foran, men hele tiden snudde seg for å sjekke at Burgess fulgte etter.

– Denne oppførselen ble med inn i spillet, og bidro til å knytte hunden til deg, sa Burgess.

Med Rivers hjelp fikk Bethesda skapt en medhjelper som først og fremst er der for å beskytte spillerfiguren. Det gjorde at Dogmeat skilte seg ut fra andre datastyrte medhjelpere, forteller Burgess.

– Du skjønner, Dogmeat bryr seg ikke så mye om å drepe fiendene dine. Han beskytter deg, og utsetter seg selv ofte for fare slik at du har tid og mulighet til å ta hånd om trusselen. Hvis du noen gang har hatt en schäferhund, så forstår du.

Vi storkoste oss med Fallout 4.
Les anmeldelsen her »

Siste fra forsiden