Rock Band 4 støtter over 2000 låter fra tidligere spill

– Vi vil lage den morsomste og mest tilgjengelige bandsimulatoren, sier Harmonix.

I januar sendte rytmespillutvikleren Harmonix ut en brukerundersøkelse for å samle inn tilbakemeldinger om de populære Rock Band-spillene. Spørsmål om alt fra spillmekaniske preferanser til forhåndsbestillinger ble stilt. Over 70 000 mennesker svarte. De fleste av oss tok det som et tegn på at et nytt Rock Band-spill stod for døren.

Torsdag bekreftet Harmonix det vi mistenkte. Et nytt Rock Band er på vei, og det kommer til PlayStation 4 og Xbox One senere i år.

Harmonix har slått seg sammen med ekstrautstyrsprodusenten Mad Catz til lanseringen av spillet, som blir det første uavhengig utgitte Rock Band-produktet siden seriens begynnelse.

Skjermbilde fra Rock Band 3 (Skjermbilde: Harmonix).

– Vi hadde det kjempebra under MTV, og de hadde mange gode meninger om hvilken retning serien skulle ta, men det gjorde det vanskelig for oss å følge instinktene våre. Jeg synes det er veldig gøy å se hvordan spillet reflekterer de som står bak det, og teamet er mer motivert enn de noen gang har vært, fortalte Harmonix' Daniel Sussman i et intervju med Forbes.

Nye instrumenter og låter

Mad Catz skal ikke bare hjelpe til med lanseringen, men produserer også de nye plastinstrumentene du bruker til å spille med. Foreløpig har to instrumentpakker blitt avslørt.

«Band in a Box» inneholder alt du trenger for å sette i gang: trådløs gitar, trådløst trommesett og trådløs mikrofon i tillegg til selve spillet. Du kan også kjøpe en pakke som inneholder kun spillet og én gitar. Pianoet som ble introdusert i Rock Band 3 blir ikke med videre. Det samme gjelder «Pro Mode», en modus utviklet for å lære deg å spille på en ordentlig gitar. Om dine gamle instrumenter vil fungere er foreløpig uvisst, men Harmonix utelukker det ikke.

– Vi ønsker å lage den morsomste, mest tilgjengelige, bandsimulatoren vi kan. Hvis vi kan være en inngangsport til nye musikkopplevelser som gir folk lyst til å lære seg et ekte instrument er det nok for oss, forteller Sussman til Forbes.

Harmonix lover et fantastisk låtutvalg på lanseringsdagen, men holder tett om hvilke band og artister som er inkludert i spillet. De har likevel avslørt at de over 2000 nedlastbare ekstralåtene fra foregående Rock Band-spill vil være kombatible med Rock Band 4.

Møt utviklerteamet bak Rock Band 4 (Video: Harmonix/Flying Saucer Media)

Siste fra forsiden