Rock Band tar en pause

Harmonix trenger en pause, og fryser musikkserien på ubestemt tid.

Det var en periode hvor det kom ekstremt mange bandspill på svært kort tid. Guitar Hero- og Rock Band-seriene har hatt et hissig rivaleri, og resultatet ble utgivelser av alle varianter. Slikt metter nødvendigvis markedet, og salgstallene begynte virkelig å dale i fjor. Konsekvensen ble blant annet at Activision valgte å legge Guitar Hero-serien i koma for en stund.

Skal vi tro et nylig intervju Game Informer har foretatt med Harmonix-toppen Chris Rigopulos så velger EA å gjøre det samme med Rock Band.

Gode spill trenger ikke nødvendigvis å selge godt.

Rock Band 3 er et stort spill med svært mange sanger og nye mål å ta tak i. Vi vil gi fansene våre en anledning til å virkelig utforske det. Stol likevel på at Harmonix fortsatt utvikler nye idéer og konsepter som tar Rock Band-serien videre. Vi ser frem til å dele dem med dere når tiden er inne, sier han til spillbladet.

Godt spill

Rock Band 3 ble utgitt i fjor, og står igjen som et av de mest kritikerroste rytmespillene i historien. Spillet ble blant annet lovprist for å simulere ekte instrumenter på svært overbevisende vis. Det hjalp ikke nevneverdig på markedssituasjonen. Bandsimulatoren solgte aldri i nærheten av forventet, og det ser blant annet ut til å ha gjort at vi ikke får noe nytt spill i år.

– Med all den negative dekningen av bandsjangeren så kommer det kanskje som en overraskelse at vi fortsatt opplever at over en million unike brukere logger på Rock Band månedlig. Og det er ikke den samme millionen hver måned. Dette er et spill du kan legge fra deg i en måned for å spille Portal 2, eller hva det måtte være, for så å plukke det opp igjen etterpå, forklarer Rigopulos.

Harmonix gjorde stor suksess med et annet rytmespill i fjor, nemlig Kinect-slageren Dance Central. Det gjorde nok opp for mye av skuffelsen som ble etterlatt av Rock Band 3, men studioet ble fortsatt nødt til å ta frem sparekniven og si opp en rekke ansatte tidligere i år.

Det er fortsatt ikke kjent når neste Rock Band-spill utgis, men serien er altså ikke død.

Lurer du på hvilke andre spill som er på vei? Ta en titt i Spillkalenderen!

Siste fra forsiden