Rockstar dropper L.A. Noire-utvikler

Ønsker ikke videre samarbeid med Team Bondi.

For kort tid tilbake skrev vi om oppstyret rundt arbeidsforholdene hos den australske utvikleren Team Bondi, som står bak nylig lanserte L.A. Noire.

Misbruk av såkalt «crunch time», det vil si innspurten før en deadline, utstrakt bruk av tvungen overtid og dårlig ledelse var beskyldningene som kom fra flere tidligere Team Bondi-ansatte. Og det er tilsynelatende ikke de eneste problemene utvikleren har.

Brudd

Nå kan det nemlig se ut til at Rockstar har dumpet Team Bondi. Ifølge kilder Gamesindustry.biz (abonnementstjeneste) har snakket med, skal Rockstar ha avsluttet Team Bondi-samarbeidet. Sistnevnte er angivelig på jakt etter en ny utgiver til sitt neste spill.

– Forholdet mellom Team Bondi og Rockstar har blitt stygt skadet. Brendan (McNamara, Team Bondi-gründer. Journ. mrk.) anser L.A. Noire som en suksess grunnet hans visjon, men jeg mener det er Rockstar som reddet prosjektet. De fortsatte å øse på med penger, og markedsføringen deres var fantastisk. Uten deres støtte ville Team Bondi gått dukken for lengst, sier en av kildene.

L.A. Noire

Kildene kan også fortelle om hvordan Rockstar grep inn i selve spillutviklingen.

– Rockstars produsenter fikk mer innflytelse de to siste årene av utviklingen, og overstyrte en del av de sinnssyke avgjørelsene Team Bondi-ledelsen tok.

I tillegg skal Rockstar ha bidratt med animatører, programmerere og designere.

Bakgrunnen til konflikten oppgis å være Rockstars frustrasjon med retningen Team Bondi styrte spillutviklingen i. Team Bondi-ledelsen var på sin side lite begeistret for at Rockstar overtok en stor del av den kreative kontrollen.

Kildene som kommer med disse påstandene er to tidligere Team Bondi-ansatte, henholdsvis en programmerer og en designer. I tillegg til kommentarene sine skal de også ha delt epostkorrespondanse som underbygger både disse kommentarene og beskyldningene nevnt først i artikkelen.

Team Bondi etterforskes.

Etterforskes

Spillindustriens vaktbikkje, IGDA, har sagt at de ønsker å undersøke anklagene rundt dårlige arbeidsforhold hos den australske utvikleren. Hva de kommer frem til gjenstår å se, men Gamer.no kommer til å følge saken.

Les også
Anmeldelse:

L.A. Noire, som ble sluppet i mai i år, fikk av Gamer.no karakteren 7/10 og vår anmelder konkluderte med følgende:

– Jeg liker hva L.A. Noire forsøker å være. Det er et politidrama med en historie som stikker dypt, et drama der kløkt og dialog er viktigere enn å fyre rundt seg med pistolen. Likevel makter ikke spillet å nå helt til topps, og det er flere grunner til akkurat det. Logiske brister og følelsen av at det du gjør ikke har så sterke ringvirkninger som ønskelig er blant disse.

Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden