Rollespillet Pillars of Eternity får utgiver

Obsidian vil samarbeide med svenskene for å lansere sitt folkefinansierte rollespill.

Obsidian Entertainment

Rollespillekspertene i Obsidian Entertainment har inngått en utgivelsesavtale med en svenske spillutgiveren Paradox Interactive.

Rollespill i tradisjonell stil.

Paradox vil ta seg av all markedsføring og distribusjon av det kommende rollespillet Pillars of Eternity, mens Obsidian fortsatt står for utviklingen og utviklingskostnadene selv. Rettighetene til navnet og serien forblir også hos Obsidian.

Fokus på spillutvikling

I en annonsering på selskapets forum forklarer Obsidian at partnerskapet lar dem fokusere hundre prosent på spillutviklingen, og at de valgte å samarbeide med Paradox på grunn av selskapets røtter i PC-markedet. Paradox er primært kjent for sine storstrategispill, som i likhet med rollespillet Pillars of Eternity henvender seg til et nisjepublikum.

Spillet var tidligere kjent under arbeidstittelen Proejct Eternity. (BIlde: Obsidian Entertainment).

Partnerskapet vil ikke påvirke lanseringsplanene, og spillet er fortsatt ventet ferdigutviklet innen årets utgang. Selv om Paradox i nyere tid kun har lanserert Steam-spill vil Pillars of Eternity fortsatt komme i salg DRM-fritt på GOG.

Pillars of Eternity ble til etter en svært vellykket folkefinansieringskampanje på Kickstarter. Obsidians mål for spillet har vært å lage et tradisjonelt, gruppebasert rollespill i stil med de gamle Infinity Engine-klassikerne, Handlingen sees fra fugleperspektiv, og spillet legger vekt på historiefortelling, taktisk kamp og stor frihet.

Obsidian er for tiden aktuelle med et rollespill i en helt annen stil, nemlig South Park: The Stick of Truth.

Siste fra forsiden