Så høy er pulsen når man setter en verdensrekord

«Darbian» slo sin egen Super Mario Bros.-rekord med 167 millisekunder.

«Darbian» slo sin egen verdensrekord i Super Mario Bros. med 167 millisekunder.
Skjermdump fra Youtube

Den amerikanske speedrunneren, «Darbian», satt i januar ny verdensrekord i Super Mario Bros. med tiden 4 minutter, 57 sekunder og 427 millisekunder.

I går slo han imidlertid sin egen rekord med «hele» 167 millisekunder, og den nye verdensrekorden lyder nå 4:57.260, en tid «Darbian» selv mener kan være umulig å slå.

Ferdig

I beskrivelsen av videoen av verdensrekorden skriver «Darbian»:

– Jeg har nådd potensialet mitt i denne kategorien. Jeg er ferdig. Eventyret er over.

«Darbian» slo sin egen verdensrekord i Super Mario Bros. med 167 millisekunder.
Skjermdump fra Youtube

Kategorien «Darbian» satte ny rekord i kalles «Any%», og tillater bruk av de hemmelige rørene som flytter Mario fram til siste verden. Uttalelsen om at han har nådd potensialet sitt i den kategorien, kan bety at han nå vil prøve å ta verdensrekorden i spillets andre speedrun-kategori «Warpless». «Darbian» innehar for øyeblikket tredjeplass i sistnevnte kategori, ti sekunder bak rekordholder «i_o_l» fra Tyskland.

Til sammenligning er nærmeste konkurrent i «Any%» 433 millisekunder bak «Darbian».

172 i puls

I tillegg til å ta tiden, måler også «Darbian» pulsen sin mens hans spiller. På starten ligger den forholdsvis rolig på rundt 80, men ettersom han kommer nærmere og nærmere den nye verdensrekorden, stiger pulsen sakte og sikkert til den når 172 på det meste i øyeblikkene etter at rekorden er satt.

Vi blir til stadighet overrasket over hva spillere får til. For bare noen dager siden fant noen en ny hemmelighet i boksespillet Punch-Out!!, 29 år etter at det kom ut. Sommeren 2014 fant noen en glitch i Super Mario Bros. som gir uendelig liv. Også i Super Mario World fra 1992 er det oppdaget en glitch som gjør det mulig å fullføre spillet på under fem minutter.

Se verdensrekorden i videovinduet under.

Siste fra forsiden