Saksøker Nintendo for patenttyveri

Eks-Sony-ingeniør mener 3DS er basert på hans teknologi.

Spillbransjen er ikke fremmed for patentstrider. Både Nintendo og Sony er kjent med fenomenet. Sistnevnte ble i vinter utsatt for importstopp av PS3-konsoller i forbindelse med et søksmål fra elektronikkprodusenten LG.

Denne gangen er det 3D-skjermen til Nintendo 3DS som hevdes å være basert på et patent Nintendo ikke har lisens for, melder Gamasutra.

Tomitas patent.

Oppfinner og ingeniør Seijiro Tomita hevder at det er et patent hans selskap, Tomita Technologies, eier som ligger til grunn for 3DS-ens stereoskopiske skjerm.

Tidligere Sony-ansatt Tomita pensjonerte seg i 2002 for å konsentrere seg om oppfinnelser og utvikling av ulike teknologier. En stund senere leverte Tomita da også et patent inn for godkjenning, patent nummer 7417664.

Patentet Tomita hevder Nintendo har benyttet seg av er for en brilleløs stereoskopisk 3D-løsning basert på optiske krysningspunkt.

Tomita, som holder patentet både i USA og i Japan, har lisensiert det ut til flere tredjepartselskaper, men Nintendo skal ikke være blant disse.

Derfor går han nå rettens vei for å få en domstol til å avgjøre om Nintendo ulovlig har benyttet seg av patentet, og eventuelt få forbudt selskapet å bruke ideen videre. Nintendo saksøkes også for økonomisk kompensasjon og omkostninger.

Hvilke beløp det er snakk om, vites ikke.

Siste fra forsiden