Samarbeid for å overleve på planeten Mars

DayZ-skapernes romspill har fått flerspiller i ny oppdatering.

Bohemia Interactive

Tsjekkiske Bohemia Interactive overrasket mange da de annonserte Take On Mars på E3 i fjor. Utvikleren er mest kjent for krigssimulatorene i Arma-serien og zombiespillet DayZ, og plutselig kom de med et spill der målet var å drive et romfartsprogram.

Spillet ble lansert i «early access» et par måneder senere, og har siden det blitt oppdatert jevnt og trutt. Nå har tsjekkerne lansert den kanskje største oppdateringen til nå.

Bygg og bo

Ny trailer.

Der det hele startet med å sende ubemannede farkoster og rovere til planetens overflate for å ta bilder og andre målinger, har spillet nå fått en omfattende overlevelseskomponent der poenget er å bygge opp en koloni på den røde planeten.

I flerspiller må spillerne jobbe sammen for å skape et bærekraftig miljø hvor de kan overleve over lang tid, uten kontakt med jorden. De kan bygge bygninger, dyrke mat, resirkulere avfall og så videre.

I tillegg kan de benytte ulike kjøretøyer, og til og med et VTOL-fly (VTOL står for «Vertical Take-Off and Landing»). Utstyr som borerigger er også med.

Spillet har også fått en ny lokasjon å reise til – som faktisk ikke er på Mars i det hele tatt. I stedet er det stedet der Apollo 17-ekspedisjonen landet på månen i 1972. Apollo 17, som altså fant sted for over 40 år siden, var siste gang vi mennesker satte våre føtter på en annen klode enn vår egen.

Forhåpentligvis klarer den stadig voksende interessen for verdensrommet å sikre at det ikke går over 40 år til neste gang. Litt av denne interessen må nok spill som dette, og ikke minst indie-sensasjonen Kerbal Space Program, ta æren for.

Siste fra forsiden