ArmA-skaperne sender oss til Mars

Bohemia Interactive annonserer realistisk romsimulator.

Tsjekkiske Bohemia Interactive har en spennende tendens til å gå sine egne veier, noe de nok en gang har vist. Det PC-sentrerte spillstudioet har nemlig annonsert et helt nytt prosjekt: Take on Mars.

Som navnet indikerer er det en slags oppfølger til helikoptersimulatoren Take on Helicopters, men her flyttes handlingen til vår nærmeste naboplanet. Du må kontrollere ulike fartøyer som skal lande på, og utforske den røde planeten. Spillet inkluderer en rekke oppdrag på ulike deler av Mars, hvor du kan være med på å låse opp planetens fortid.

Spillet skilter med tre spilltyper. I den ene får du ansvaret for ditt eget romprogram, og må utvikle teknologier, kjøretøyer og instrumenter som du så sender til Mars. Her må du ta hensyn til økonomien underveis, og når du oppnår nye ting får du også ekstra støtte.

Realisme blir viktig.

I den andre spilltypen løser du individuelle oppdrag, og i den tredje får du bruke Bohemias velkjente redigeringsverktøy for å skape dine egne scenarier eller bare leke.

I en pressemelding skrytes det av en realistisk og dynamisk skademodell, samt terreng basert på ekte satellittdata vra steder som Victoria Crater. Bohemia er også en kjent pådriver for å gi spillerne muligheten til å lage egne modifiseringer, og alt i spillet vil kunne endres av kreative hobbyutviklere. Dermed tar det neppe lang tid før Take on the Moon eller Take on Alpha Centauri dukker opp på nettet.

Take on Mars skal etter planen lanseres i løpet av årets tredje kvartal, og kommer kun til Windows-baserte PC-er. Du kan finne ut mer om spillet på det offisielle nettstedet. Ta også en titt på annonseringstraileren under artikkelen.

Les også: Kan du fly helikopter?
Les også: Lag din egen «Curiosity»

Siste fra forsiden