Se de første spillscenene fra nye Call of Duty

Spennende nye våpen og leketøy når spillserien entrer science fiction-sjangeren.

Activision

Microsoft valgte å åpne pressekonferansen under årets E3 med et smell og gav spillinteresserte verden over det første glimtet av Call of Duty: Advanced Warfare. Med dette spillet tar serien et enormt byks inn i science fiction-sjangeren og byr på spennende nye våpen og leketøy.

Spilldemoen som er gjengitt nederst i artikkelen var en ordentlig lekkerbisken, og lover godt for en spillserie mange mener har tapt seg litt de par siste årene.

Tyngt skyts og tungt utstyr.

Titanfall møter Elysium

På et oppdrag i Seoul i Sør-Korea blir en gjeng US Marines, ført an av protagonist Mitchell, angrepet og styrter inn i en enorm skyskraper. Rundt dem faller biter av ødelagte flyvemaskiner, mens soldatene forsøker å samle seg og finne ut hvor de skal. De fire overlevende får kontakt med sine overordnede og begir seg mot dem.

Her skal det imidlertid ikke klatres bygg på gamlemåten. Våre venner er utstyrt med rakettsekker som gjør nedstigningen til en lek. Et hopp på flere etasjer ender i en fjærlett landing før de tungt bevæpnede guttene kommer seg videre. Våpnene er høyteknologiske varianter av ting vi kjenner fra før av: maskingevær, pistoler og hagler, med et par ekstra godbiter innimellom. Senere i demonstrasjonen blir vi vitne til et laservåpen som gjør fiendene om til gelé.

Nede på gaten er det full krig. Soldater løper side om side med beltevogner, gigantiske robotdrakter og firbeinte stridsvogner. Seoul blir revet i fillebiter av krigen, men soldatene våre presser seg gjennom alle motstandere de møter på. Målet er et fiendtlig skip som kontrollerer en dronesverm.

I tillegg til nye, høyteknologiske våpen er soldatene våre også utstyrt med exoskjeletter som øker styrken deres. Når soldatene blir angrepet av en dronesverm river de alle hver sin dør av nærmeste bil for å bruke som provisorisk skjold. Selve dronesvermen beveger seg som en enorm fiskestim og ser ganske lekker ut i bevegelse.

Kevin Spacey spiller skurken!

Alt går til helvete

Advanced Warfare oppgraderer også den tradisjonelle granaten, som nå kommer med mange ulike funksjoner avhengig av hva du velger. I stedet for mange forskjellige granater som gjør ulike ting kan du bestemme hva én enkelt granat skal gjøre før du kaster den.

Spilleren på scenen flikker gjennom EMP-granater og eksplosiver før han velger en granat som scanner området og markerer alle fiendene den finner. Dronesvermen er også tilbake, men en svevende, eksplosiv granat fikser den biffen ganske raskt.

Etter å nok en gang ha jaget vekk dronesvermen kommer Mitchell og gjengen frem til målet for å plassere en bombe på kontrollskipet. Én av soldatene får armen sin festet i en automatisk dør som slår igjen og må forlates. Ansiktsuttrykket når han ber Mitchell la han være igjen er fylt med fortvilelse, og viser hva maskinkraften i den nåværende spillgenerasjonen kan gjøre.

Skipet tar av og bomben går i luften. Kort tid etter eksplosjonen får Mitchell en metallplate i brystet som kapper av armen hans. Dette vil mest sannsynlig være spillets åpningskapittel og vi skal ikke se bort fra at Mitchell får en kyborgarm som vil gi ham spesielle ferdigheter og egenskaper senere i spillet.

Les også
Anmeldelse: Call of Duty: Advanced Warfare

Call of Duty: Advanced Warfighter lanseres 4. november 2014, til Windows, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 og PlayStation 4.

Siste fra forsiden