Se de omfattende PUBG-endringene som er på vei

Oppdatert: Spillets hittil største oppdatering rulles ut denne uken.

PUBG Corp.

Oppdatering 2. mai: De mange endringene nevnt nedenfor vil rulles ut klokken 04:00 på torsdag 3. mai, skriver PUBG Corp. i en melding på spillets Steam-side. Ifølge utvikleren vil serverne stenges i omtrent fire timer for å overføre Update 12 fra Playerunknown's Battlegrounds' testservere.

Samtidig med lanseringen av den nye oppdateringen sparker PUBG Corp. også i gang en ny rangert sesong. Ledertavlene fryses allerede klokken 04:00 på tirsdag 2. mai, og nullstilles samtidig med at serverne går opp igjen dagen etter.

Opprinnelig sak følger.

Sent på torsdag rullet PUBG Corp. ut en gigantisk oppdatering til Playerunknown's Battlegrounds' testservere. Update 12 introduserer et lass med store endringer til flerspillerskyteren, med fokus rettet spesielt mot balansering av spillets ulike våpen.

Testoppdateringen endrer hvor mye skade spillets ulike våpen gjør.
PUBG Corp.

Som utvikleren hintet til tidligere i uka er målet å oppfordre spillere til å bruke forskjellige våpentyper. Frem til nå har automatgevær vært det beste valget i nesten enhver situasjon, men med den nye oppdateringen får blant annet pistoler, hagler og maskinpistoler et løft.

På PUBGs Steam-side kan man lese gjennom samtlige av våpenendringene som nå er tilgjengelige for testing. Vi har imidlertid samlet noen av de viktigste punktene nedenfor, for den som vil spare litt tid:

 • Automatgevær har blitt balansert slik at ingen av dem skal være det «klart beste»:
  • M16A, SCAR-L, AUG og M416 gjør mindre skade
  • Ladetider økes med 30 prosent for SCAR-L, M16A og M416, 10 prosent for AKM
  • Alle automatgevær med unntak av AKM har fått økt rekyl
  • Kikkertsikter med åtte ganger zoom eller bedre kan ikke lenger brukes med automatgevær
 • Maskinpistoler er mer effektive i nærkamp:
  • Samtlige maskinpistoler gjør mer skade hvis man treffer armer og ben
  • Micro UZI, UMP9 og Vector gjør litt mer skade
  • Rekyl reduseres for allle maskinpistoler
 • Hagler gjør mer skade og er mer effektive over lengre avstander:
  • Samtlige hagler gjør mer skade hvis man treffer armer og ben
  • Spredningen av pellets er redusert for å treffe bedre
 • Skarpskytterrifler gjør stort sett mer skade:
  • SKS gjør litt mindre skade
  • Økt rekyl for samtlige skarpskytterrifler
 • Samtlige pistoler gjør litt mer skade.
 • Granater gjør mer skade, men spillere som blir truffet blir ikke lenger slengt gjennom luften

Ellers kunngjorde PUBG Corp. at spillers løps- og spurthastighet reduseres når man bærer skarpskytterrifler, større maskingevær (som M249 og DP28) eller hagler. Som lovet blir Level 3-hjelmer kun å finne i forsyningskassene, mens adrenalinsprøyter kan dukke opp sammen med vanlige gjenstander på bakken.

Videre blir det vanskeligere å gjemme seg under vann. I stedet for 35 sekunder kan man nå holde pusten i kun 15 sekunder, og det går mye raskere å drukne. Når man løfter hodet opp av vannet tar det også fire sekunder, i stedet for ett, før man begynner å få igjen pusten.

Valg av brett, nytt våpen og ny bil

SLR er det nyeste våpenet i PUBG.
PUBG Corp.

Update 12 byr ikke bare på endringer til eksisterende elementer, men skilter også med et par nyvinninger. Blant disse er muligheten til å velge akkurat hvilket brett du har lyst til å spille på, eller la det være tilfeldig dersom du ikke bryr deg.

En skarpskytterrifle ved navn SLR – som bruker 7.62-ammunisjon og tar ti kuler i magasinet – sniker seg også inn i våpenstallen. SLR gjør mer skade enn SKS, men med økt rekyl er våpenet vanskeligere å kontrollere.

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

Spillere får ellers leke seg med sportsbilen Mirado, som kun skal være tilgjengelig på Miramar-brettet. Bilen blir å finne inne i ørkenens storbyer, og blir ifølge PUBG Corp. det beste alternativet hvis man kun skal kjøre på hovedveiene.

I tillegg kommer oppdateringen med diverse nytt våpentilbehør, som nye grep og kikkertsikter, Miramar gjennomgår enda flere forandringer og diverse feil lukes ut. Utvikleren har så langt ikke sagt noe om hvor lenge vi må vente før oppdateringen rulles ut til spillets offisielle servere, men forteller at planen er å avvente tilbakemeldinger før de implementerer drastiske endringer.

Rødsonen har utvikleren imidlertid ingen planer om å endre.
– Dør du i rødsonen er du ikke en veldig god spiller, mener spillsjefen »

Siste fra forsiden