Sega på vei ut av hjemmespillmarkedet?

Mandag ble det klart at Sammy hadde kjøpt en stor del av Sega sine aksjer. Nå har Sammy fortalt litt om sine planer for Sega.

Sammy Corporation har kjøpt 22.4 prosent av Sega sine aksjer og er dermed blitt den største aksjeholderen i Sega. Presidenten til Sammy, Hajime Satomi, eier i tillegg over femti prosent av aksjene i Sammy, noe som gjør han til Sega sin største private aksjeholder.

Beskjeden fra Satomi er klar: Sega må slutte å konsentrere seg om tapsprosjekter i konsollmarkedet, og i fremtiden fokusere mest på arkadespill. Sammy er en av verdens ledende produsenter av Pachislot-maskiner (enarmede banditter) og Pachinko-maskiner (som minner om de gamle krone-automatene). I tillegg er de tungt inne i arkadespillmarkedet, og det er her de håper samarbeidet med Sega vil bære frukter.

Sammy produserer et system kallt Atomiswave, som er et arkadesystem basert på samme CPU som Dreamcast. Systemet inneholder dessuten muligheten til å bytte spill, slik at en enkelt automat kan benyttes til flere spill uten å måtte skiftes ut. Atomiswave er svært billig i drift, og det er dette systemet Sammy ønsker at Sega skal bruke i fremtiden.

I tillegg har Satomi sagt at hvis ikke Sega og Sammy kommer til enighet, må Sammy vurdere å kjøpe flere aksjer i Sega. Dette betyr i praksis at hvis ikke Sega frivillig følger Sammy sine ønsker, så kommer Sammy til å tvinge dem. Satomi har også kommentert at Sammy ikke vil utelukke muligheten for å kjøpe hele Sega og gjøre det til et datterselskap.

Sega har ikke gjort det så godt på konsoll og PC-markedet i det siste, og på tross av at mange av spillene deres har fått gode omtaler har de slitt med å selge dem. I det forrige halvåret tapte Sega 2.5 milliarder yen (rundt 153 millioner kroner) på denne delen av selskapet.

Samtidig tjente de hele 5.6 milliarder yen (344 millioner kroner) på arkadespillene sine. Med slike klare resultater kan det bli svært vanskelig for dem å overtale Sammy til å la dem fortsette som før. Det ser imidlertid ikke til å være snakk om at Sega må kutte alle bånd til hjemmespillmarkedet, men det er klart at Sammy ønsker at Sega skal bli mye strengere i forhold til hvilke prosjekter de vil investere i.

Siste fra forsiden