Shoot 'em up-suksess kommer til Europa

Cave-shmupen Akai Katana Shin tar turen hitover neste år.

Shoot 'em ups er nok redusert til nisjespill i Europa for øyeblikket, og det er mange år siden den hektiske arkadesjangeren hadde særlig posisjon på kontinentet. I Japan er de likevel svært populære, og mange norske spillere har faktisk sett seg nødt til å handle japanske Xbox 360-maskiner for å få tilgang til mange av utgivelsene.

Ting bedret seg noe da shmup-giganten Cave valgte å satse på Europa, og nå har de et nytt spill på vei. Akai Katana Shin, som kom ut i hjemlandet allerede i mai, utgis av Rising Star for det europeiske markedet. Tidsfristen er sånn cirka første halvår 2012, ifølge Gamespot.

Spillet er satt i en alternativ tidslinje som ligner på den japanske industrielle revolusjonen. Den onde keiseren Basho forsøker å utnytte den nye ressursen «Guiding Ore» til å utvikle supervåpenet «Guiding Katana» og ta over et naboland. Våpenet gjør at han kan kontrollere en elitebataljon til å knuse nabolandene. Så da tar man kontroll over en gruppe rebeller og forsøker å banke ham.

Akai Katana Shin kommer med flust av vanskelighetsgrader, som burde gjøre det trasig nok for de fleste å knekke eklingen Basho. I tillegg får den europeiske utgaven penere grafikk, nye stemmer og støtte for widescreen-TV-er. Spillet er ekslusivt for Xbox 360. Se mer av det i videoen under.

Les også: Vår anmeldelse av Cave-shmupen Deathsmiles

Video.

Siste fra forsiden