Sierra-klassiker får nyversjon

Gabriel Knight: Sins of the Fathers gjenskapes i tre dimensjoner.

Gabriel Knights butikk i ny drakt.
Pinkerton Road

Da Sierra-veteranen Jane Jensen holdt folkefinansieringskampanje for Pinkerton Road-studioet sitt røpet hun at hun jobbet med et ikke-annonsert spill som ble kalt Mystery Game X. Det har lenge vært spekulasjoner om hva dette spillet er, men annonseringen har blitt utsatt gang på gang.

Mystery Game X = Gabriel Knight: Sins of the Fathers

Nå har Jensen endelig tatt bladet fra munnen. Mystery Game X er en nyversjon av det første spillet i den klassiske Gabriel Knight-serien. Originalspillet kom for 20 år siden og fulgte den New Orleans-baserte forfatteren Gabriel Knight som drev research for sin nyeste bok. Her klarte han å snuble inn i en eldgammel voodoo-konspirasjon, og havnet snart i livsfare.

Den gamle kirkegården.

Nyversjonen vil skilte med den samme voksne handlingen og fokuset på gåter som originalen, men grafikken har hoppet over til tre dimensjoner og lydsporet har blitt innspilt på nytt.

– Jeg synes det er storslagent å kunne jobbe med Gabriel Knight igjen, og bringe denne klassikeren til en ny generasjon spillere. Det er en designers drømm å kunne få forbedre spillet og legge inn mer smak av New Orleans enn de tekniske begrensningene lot oss i 1993. Det kommer til å føles som et helt nytt spill. Men ikke vær redd, 100% av originalspillet er her, sier Jensen i en pressemelding.

Den nye versjonen.

Nye skuespillere

Den eneste potensielle nedturen er at skuespillerne ikke vender tilbake. I originalspillet ble Gabriel Knight spilt av Hollywood-veteranen Tim Curry, mens kompanjongen Grace Nakimura ble spilt av Leah Remini, mest kjent som Carrie i Kongen av Queens. Luke Skywalker selv, Mark Hamill, spilte politimannen Mosely. Bay Area Sound, som ordnet skuespillet for spill som Telltale-serien The Walking Dead, vil stå for de nye stemmene.

Nyversjonen kommer til Windows, Mac OS X, iPad og Android, og skal lanseres i midten av neste år. Det mest spennende er kanskje at om spillet gjør det godt, mener Jensen det er sannsynlig at hun får lov av Activision, som eier Gabriel Knight-lisensen, å endelig starte utviklingen av et helt nytt Gabriel Knight-spill.

Mer informasjon om nyversjonen kan du finne på det offisielle nettstedet, og originalspillet får du fortsatt DRM-fritt på GOG. Jensen er også aktuell med eventyrspillet Moebius, som etter planen skal lanseres senere dette året.

Les også: Intervju med Jane Jensen om Moebius og Pinkerton Road
Les også: Tilbakeblikk på Gabriel Knight: Sins of the Fathers

Siste fra forsiden