Jane Jensens Kickstarter i mål

Og eventyrspillet Moebius får selskap av et nytt, uannonsert spill.

I går passerte Jane Jensens Kickstarter-kampanje 300 000 dollar, altså det beløpet som hun opprinnelig ba om og som hun måtte oppnå for å i det hele tatt få utbetalt noen av pengene fra Kickstarter-kampanjen sin. Dermed er vi så godt som sikret at eventyrspillet Moebius blir laget – nå er spørsmålet hvor mye ekstra Jensens studio får til å finpusse spillet. Det er nemlig fortsatt 11 dager igjen av kampanjen.

I tillegg har Jensen røpet at hun har fått en avtale med en spillutgiver om et andre eventyrspill. Hun vil ikke ut med noen detaljer om dette, og kaller det simpelthen «Mystery Game X». Hun sier imidlertid at det er et spill alle tilhengere av hennes tidligere utgivelser sannsynligvis vil like. Dette betyr at de som gir femti dollar eller mer til Kickstarter-kampanjen etter hvert får tilgang på både Moebius og det nye mysteriespillet.

Jane Jensen og Robert Holmes annonserer at studioet har to spill på gang.

Jane Jensen stilte opp på et stort nettmøte her på Gamer.no i forrige uke, hvor hun svarte på en rekke spørsmål fra våre lesere. Der fortalte hun blant annet at det var en «god sjanse» for et fremtidig samarbeid med Activision om et nytt spill i Gabriel Knight-serien, men at «Mystery Game X» er Gabriel Knight 4 er det for øyeblikket ingen indikasjoner på.

Gabriel Knight-serien, som ble laget mens Jensen jobbet hos Sierra, er hennes mest populære serie. Den følger en ikke helt vellykket forfatter fra New Orleans som har en tendens til å havne i overnaturlig trøbbel. De tre Gabriel Knight-spillene har alle en svært høy stjerne hos eventyrspillere. I sitt tilbakeblikk på det første Gabriel Knight-spillet beskrev Kent William Innholt det som datidens svar på Uncharted.

Jensen er ikke den eneste veteranen fra Sierra som har hatt hell med Kickstarter. Al Lowe og Replay Entertainment ble nylig ferdig med sin svært suksessfulle kampanje for å lage en nyversjon av det originale Leisure Suit Larrry. For de som bare vil spille spillet så raskt som mulig var imidlertid den store suksessen et tveegget sverd. Den tillater nemlig utgiverne å lage mye ekstra innhold til spillet, og det tar så mye tid at spillet kanskje blir utsatt til 2013.

Les også: Lager spirituell oppfølger til Gabriel Knight

Siste fra forsiden