Feature

Ukens nettutgivelser (uke 10)

Skrapmetall og stridsvogner

Enten du liker stridsvogner eller muskelbiler har vi noe for deg.

Spillverdenens øyne er denne uken rettet mot San Fransisco og årets GDC-messe. Det betyr imidlertid ikke at nettutgivelsene slutter å flomme inn, så når du er ferdig med å lese om kommende storspill har du mer enn nok å sette fingrene i.

Scrap Metal (Xbox 360).

Xbox 360

Ukens eneste XBLA-utgivelse er Scrap Metal, som ser ut som en spennende nyutgave av klassiske Death Rally. Her må du ta del i heftige billøp hvor våpen ikke bare er tillatt, men nødvendig. Handlingen sees fra fugleperspektiv, og vi loves massevis av action og en god fysikkmotor. Spillet inneholder alt fra muskelbiler til svevefartøyer og stridsvogner, og alle kjøretøyene kan skreddersys. I tillegg til en historiebasert enspillerkampanje får vi flerspiller, både over nettet og via delt skjerm.

Mega Man 10 (Wii og PS3).

PSN

PS3-eiere kan kose seg med Mega Man 10, et todimensjonalt plattform/actionspill i klassisk stil. Spillet er satt til det noe kryptiske året 20XX, der et utbrudd av Roboenza har infisert alt som er mekanisk på jorden. Viruset gjør at fredlige maskiner blir helt rabiate og Mega Man må selvsagt rydde opp. Den klassiske Mega Man-strukturen er intakt. Du velger mellom åtte forskjellige nivåer, som alle voktes av sjefer som må tas av dage. Spillet kom til Wii i forrige uke.

Ice Road Truckers (PSP og PS3).

Vi har også fått to nye "minis"-spill denne uken, som er spillbare på både PS3 og PSP. Først ut er Ice Road Truckers, som er et bilspill basert på TV-serien ved samme navn. Her må du kjøre gigantiske lastebiler på farlige isveier i Alaska. Spillet skilter med fem lastebiler og femten baner.

Rocket Racing (PSP og PS3).

Litt mer spennende er kanskje Rocket Racing, som i likhet med Scrap Metal er et racingspill der handlingen sees ovenfra. Her får du superraske farkoster som må navigeres gjennom 24 forskjellige baner, og spillet stiller med både mesterskapsmodus og flerspiller for opp til fire spillere.

Sony har også lansert en haug PSX-spill denne uken, riktignok uten de helt store klassikerne. Ukens lass består av Airboat Racing, Jigsaw Madness, Junior League Soccer, Sorcerer's Maze og SuperStar Dance Club. Disse spillene er også for PSP og PS3.

Resten av PSN-oppdateringen finner du hos Sonys europeiske PlayStation-blogg.

Military Madness: Nectaris (Xbox 360 og Wii).

Wii og DSi

Wii-eiere har fått ett nytt WiiWare-spill denne uken, nemlig Military Madness: Nectaris. Om tittelen er et forsøk på å påpeke krigens galskap vet vi ikke, men spillet er i alle fall et turbasert strategispill for opp til fire spillere. Spillet er en nyversjon av Military Madness (også kjent som Nectaris) fra 1989, med oppdatert grafikk, onlinespilling, en ny kommandør-enhet og en samarbeidsmodus. Spillet finnes også på Xbox 360.

Ironclad (Virtual Console).

Heldigvis har Nintendo også lansert et par Virtual Console-spill denne uken. Disse er Ironclad (NeoGeo) og Lode Runner (NES). Førstnevnte er et heftig sideskrollende romskytespill, mens sistnevnte er et klassisk 2D-plattformspill der du må finne skatter og begrave fiender.

Pop Island (DSi).

DSi har selvsagt også fått et utvalg spill denne uken, og vi starter med Elemental Masters. Dette er et samlekortbasert strategispill der du må bygge opp en hær og knuse fiendene i fantasilandet Elendior. Forhåpentligvis sier det navnet ingen ting om spillets kvalitet.

Så har vi 4 Travellers: Play Spanish, hvor du får bygge opp ditt spanske ordforråd mens du samtidig har det moro. Du behøver ikke å ha noen spanskkunnskaper for å spille. Neste spill ut er Pop Island, hvor du må løpe rundt på ei fargerik øy full av hindringer for å finne flagg.

Sist ut er Simply Mahjong og Simply Sudoku, som er akkurat det titlene tilsier.

PC

Theatre of War: Kursk 1943 (PC).

På PC er det, som ofte før, strategispillene som har preget uken. Først ut er Theatre of War: Kursk 1943 (lansert hos Battlefront), et tungt og detaljert sanntidsstrategispill satt til Operation Zitadelle på Østfronten under andre verdenskrig. Her er realismen i høysetet, og i spillets 18 oppdrag (fordelt på to kampanjer) kan du kontrollere over 60 enheter fra Tyskland, Sovjet og Storbritannia. I tillegg til enspillerdelen får vi flerspiller.

Rise of Prussia (PC).

Så hopper vi enda lenger tilbake i tid, til Rise of Prussia. Dette er et turbasert strategispill hvor handlingen følger Syvårskrigen som foregikk mellom 1756 og 1763. Spillet foregår i og rundt det som i dag er Tyskland, og spillet har over 100 ledere, over 300 enheter, ti scenarier, og over 1000 ulike regioner på kampanjekartet. Ellers loves avansert kunstig intelligens, flerspillermuligheter over nettet og et redigeringsverktøy. Spillet finnes hos GamersGate, Impulse og Steam.

Order of War: Challenge (PC).

Så bærer det tilbake til andre verdenskrig igjen. Order of War: Challenge er en frittstående utvidelse til sanntidsstrategispillet Order of War, som ble lansert av Square Enix i fjor høst. Pakken lanseres over Steam, og vil være gratis for de som allerede eier spillet. Hvis du ikke har kjøpt Order of War kan du fortsatt spille Challenge, men da må du betale for gleden. Challenge fokuserer på flerspiller, og kommer med tolv unike kart, seks utvidede spillmoduser og flere nye elementer (inkludert en samarbeidsmodus).

Wake (PC).

Så (endelig) noe helt annet, nemlig plattfom/utforskningsspillet Wake. Her spiller du en mekaniker som må rømme fra et stort, synkende skip. Omgivelsene er fulle av hindringer, men ved hjelp av radio, lommelykt, øks og utallige nøkler kommer du deg forhåpentligvis trygt ut av faresonen. Spillet selges forøvrig også i en dobbeltpakke sammen med et annet spill i samme sjanger, nemlig Lunnye Devitsy.

Diner Dash 5 (PC).

Ellers har PC-eiere fått den vanlige strømmen av skjult objekt-spill, hjernetrimspill og enkle strategispill, som gjør rent bord hos "casual"-gamerne. Eksempler inkluderer skjult objekt-spillet Memory Clinic, strategispillet Fill Up og hjernetrimspillet Potion Bar. Verd å nevne er også det femte spillet i den ultrapopulære Diner Dash-serien, hvor servitørheltinne Flo må drive en suksessrik restaurant.

Gabriel Knight 3 (PC).

For mange flere PC-utgivelser av denne typen kan du blant annet stikke innom PlayFirst, Big Fish Games, iWin og Reflexive Arcade.

Avslutningsvis tar vi med to nostalgiske utgivelser hos Good Old Games, nemlig eventyrspillklassikeren Gabriel Knight 3: Blood of the Sacred, Blood of the Damned og det actionfylte ubåtspillet Aquanox.

Burning Gears (PC).

Gratisutgivelser

Selskapet GreenTube spesialiserer seg på å lage gratisspill der spillere fra hele verden konkurrerer om de beste tidene, og er blant annet kjent for Ski Challenge. Nå har de lansert Mazda Burning Gears, et racingspill der du får kjøre Mazda i Wien. For å få best mulig tid må du justere bilen din til fingrene dine blir fulle av virtuell olje.

El Beso (PC).

Om racing ikke er noe for deg, kan du ta en titt på El Beso. Navnet betyr visstnok "kysset" på spansk, og dette er et eksperimentelt spill der musikk er en viktig del av gameplayet.

Liker du hjernetrim og action, er Jump, Copy, Paste et spill du bør teste. Dette er et plattformspill med en spennende vri; for å vinne må du nemlig manipulere omgivelsene dine ved å flytte deler av dem rundt på spillbrettet.

Ellers kan du prøve det 8 bits-aktige plattformspillet Redder på nettet.

Det var det for i dag, men flere nettutgivelser finner du, som vanlig, i forrige ukes artikkel.

Siste fra forsiden