Skrekkspillet Friday the 13th har fått slippdato

Flerspillerdelen kommer i mai, etterfulgt av enspillerkampanjen til sommeren.

Det blodige spillet basert på Fredag den 13.-filmene har fått en slippdato, kunngjorde IllFonic og utgiver Gun Media nylig. Friday the 13th: The Game lanseres digitalt den 26. mai, på PC, PlayStation 4 og Xbox One.

Friday the 13th: The Game blir tilsynelatende en skummel affære.
Gun Media

Spillet skulle opprinnelig slippes i fjor høst, men i oktober ble det utsatt for å inkludere en enspillerampanje. Den gang fortalte utgiveren at vi kunne vente lanseringen tidlig i 2017, men etter problemer med godkjenningen av spillet kommer det altså først i slutten av mai:

– Å få spillet godkjent av forskjellige sensurorganer tok lengre tid enn ventet, og vi beklager det. Heldigvis har vi fått spillet godkjent i noen land som kanskje ellers ville forbudt det, forklarer teamet på Facebook.

Flerspiller først

Ved lansering er det kun flerspillerdelen til Friday the 13th: The Game som er tilgjengelig. Enspillerkampanjen kommer først til sommeren, som del av en gratis oppdatering for spillet.

I spillets flerspillermodus tar én spiller rollen som massemorder Jason Voorhees, mens syv andre må bruke kløkt og samarbeid for å unnslippe sommerleiren fra helvete.

Den nyeste traileren for spillet – som du kan se i videovinduet øverst i artikkelen – viser hvordan de potensielle ofrene legger ut feller og andre hindringer, som riktignok kun setter en midlertidig stopper for Jason. Videoen viser også hva som skjer med spillere som ikke følger godt nok med, eller ikke er raske nok til å komme seg unna.

Planlegger du å kjøpe Friday the 13th: The Game på konsoll er det verdt å merke at flerspillerdelen krever PlayStation Plus-abonnement eller Xbox Live Gold-medlemskap.

Nye Prey byr også på litt grøss og gru.
Action-spillet får en demo 27. april »

Siste fra forsiden