Skyrim-utvikler foretrekker Xbox 360

Bethesda mener konsoll er best når de er på messer.

Det er ennå noen måneder igjen til vi får kaste oss over et nytt Elder Scrolls. Den femte spillet i serien, med undertittelen Skyrim, skal etter planen lande i butikkhyllene 11. november i år. Men innen den tid har Bethesda hatt anledning til å dele ut smakebiter på ulike spillmesser, blant annet på E3 i juni.

Hei, kvinne.

I et intervju med AusGamers forklarer sjef for spillutvikling hos Bethesda, Todd Howard, hvorfor det er nettopp Xbox 360-utgaven de foretrekker å vise frem på messene.

– Jeg vet ikke om folk innser det, men for en spillutvikler er 360 mye lettere å vise frem spillene på; fra å få startet opp til å vise og kontrollere spillet. Det er rett og slett mye enklere å demonstrere spillene logistikkmessig på konsoll.

Allikevel er det ikke noe uttalt konsollfavorisering fra spillutvikleren. På spørsmål om hvorfor Bethesda ikke viser frem spillet på PC, har Howard følgende svar:

– PC-utgaven ser åpenbart mye bedre ut. Den har mer detaljerte teksturer og kan kjøre på mye høyere oppløsning. Men når vi viser frem spillet på 360 etablerer vi et grunnivå for folks forventninger, og de som senere ser spillet på PC vil bli positivt overrasket. Vi gjør heller det enn å skuffe folk om de ser PC-utgaven først og så spiller 360-utgaven.

Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden