Skyward Sword med dato

Det blir en travel høst for Zelda-fans.

Det begynner å bli en stund siden vi først fikk høre om The Legend of Zelda: Skyward Sword. For enkelte fans av serien har ventetiden nærmest vært uutholdelig, og smakebitene har vært så små og langt i mellom at de ikke har mettet eventyrlystne utforskere.

Da er det kanskje fint å vite at det ikke er lenge igjen nå. 18. november er datoen som må holdes av og det burde være nok tid til å spare opp både lommepenger og avspasering slik at man kan sperre seg inne med Link og Zelda i noen dager.

I Skyward Sword tas vi med tilbake i tid. Spillet, som skal være knyttet til historien i Ocarina of Time, tar oss med tilbake til mestersverdets opprinnelse. Vi skal også få bli kjent med bakgrunnen til den store skurken i spillserien, Ganondorf. Alt i alt loves vi svar på mange spørsmål vi har sittet igjen med etter de tidligere spillene i serien.

Les også: Skyward Sword går tilbake til begynnelsen

Hun her ser kjent ut.

I år feirer Zelda-serien sitt 25-årsjubileum, og Skyward Sword får selskap av nyutgivelser av tidligere Zelda-titler. Twilight Princess blir relansert 16. september under merkelappen «Nintendo Selects». I tillegg kommer Game Boy Advance-tittelen Four Swords som DSiWare gratis til alle med en Nintendo 3DS eller DSi.

Tidligere i sommer fikk vi et svært gledelig gjensyn med Ocarina of Time på 3DS, en oppusset utgave som falt i smak hos undertegnede. Spillet fikk en knallsolid 10 av 10, og i anmeldelsen skrev jeg følgende:

– Det er ikke til å komme utenom at nyutgivelsen av Ocarina of Time er en gavepakke til gamlefansen. Gjensynet med Zelda-spillet, som av mange fremdeles regnes som det beste i serien, er så gledelig det er mulig å få det. For nye spillere er tittelen en ypperlig demonstrasjon i hvor engasjerende et eventyrspill faktisk kan være.

Siste fra forsiden