Doom Eternal - Battlemode

Slik blir Doom Eternals 2-mot-1-modus

Bethesda viste frem Battlemode i ny trailer.

Bethesda

På årets E3-messe viste Bethesda og id Software frem en ny flerspillermodus for Doom Eternal, kalt Battlemode. I korte trekk byr modusen på kamper der én spiller må konkurrere mot to, og i en fersk trailer viste utvikleren frem hvordan det skal se ut.

Demoner i fleng

Slayer-spilleren får sitt å streve med i Doom Eternals Battlemode.
Bethesda

Måten det fungerer er at solospilleren får kontroll over en såkalt Slayer, hovedpersonen fra Doom-spillene. Laget med to får velge mellom fem forskjellige demoner, som hver har ulike egenskaper. Videoen – som du kan se over – viser frem tre av disse.

Revenant går for fart og smidighet, og kan både sveve gjennom luften og skyte fart i ulike retninger for å komme seg unna motspilleren. Med to raketter på ryggen kan han fyre av presise skudd, mens spesialangrepet består av en haug med raketter.

Pain Elemental kan fly og jakter på Slayer-spilleren fra oven. Han beveger seg imidlertid sakte, men stiller til gjengjeld med et skjold som kan beskytte mot innkommende prosjektiler.

Den siste demonen som ble vist frem denne gang er Mancubus, en stor og treig kar designet for nærkamp. Mancubus har både kanoner og flammekastere, og kan slenge ned røykbomber for å forvirre motspilleren.

Samtlige demoner kan legge ned feller, og kan i tillegg tilkalle datastyrte smådemoner til å plage Slayeren. Ifølge spillets utvikler er demonene avhengige av godt samarbeid for å overliste motspilleren, som virkelig kan slå fra seg.

Designet for å gi solospilleren en fordel

Ettersom Slayer-spilleren er i undertall, stiller han sterkere, hurtigere og med et større våpenarsenal en motstanderne. I tillegg kan han til enhver tid benytte seg av spesialangrep, som for eksempel å kverke fiender med motorsag, som fyller opp helse, ammunisjon og skjold.

Banene er designet for å gi solospilleren en fordel, og klarer man å snike seg unna demonene finnes det nok av gjemmesteder der man kan sette opp bakholdsangrep. Hvert kart har i tillegg to portaler – en i hver ende – som bare Slayeren kan forflytte seg gjennom.

Kamper spilles til best-av-fem, og runder er over enten når Slayeren dør eller når han klarer å kverke begge demonene før de rekker å gjenoppstå fra de døde. Mellom hver runde får man muligheten til å oppgradere figuren sin, og progresjonstreet skilter blant annet med tilkalling av Baron of Hell-beistet for demoner og det ultrakraftige BFG-våpenet for Slayeren.

Ved lansering vil Battlemode strekke seg over seks forskjellige arenaer. Bethesda lover imidlertid flere arenaer etter hvert, og både disse og fremtidige demoner vil slippes gratis for alle som eier Doom Eternal.

Doom Eternal lanseres for PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch og Google Stadia den 22. november.

Les også
Anmeldelse: DOOM Eternal

Vi fikk prøve spillet på E3, og lot oss imponere.
Les sniktitten på Doom Eternal her »

Siste fra forsiden