Slik blir Pikmin 3 på Wii U

GameCube-klassikeren gjennoppstår på Nintendos nye stuekonsoll.

En smørblid og sjarmerende Shigeru Miyamoto åpnet Nintendos pressekonferanse under årets E3-messe i kveld. Med hjelp fra små dataanimerte Pikmins kunne han med stor entusiasme avsløre at Pikmin 3 kommer til Nintendos nye konsoll Wii U, med nye skapninger, større områder å utforske og nye kontrollmuligheter.

Et spill basert på hagearbeid

Det originale Pikmin ble gitt ut på GameGube i 2001, og spillerene inntok rollen som romfaren Captain Olimar. Olimar krasjlander på en ukjent planet og har 30 dager på seg til å reparere romskipet sitt før han slipper opp for surstoff og kveles av planetens giftige atmosfære. Den bittelille astronauten får hjelp til å overleve av såkalte Pikmins, små fargerike dyr som kan bistå i alt fra å bekjempe fiender til å bære tapte deler til Olimars romskip.

Med Wii Us skjermbaserte håndkontroller får du nå fullstendig oversikt over hvor dine Pikmins befinner seg på kartet. Du kan altså mikrostyre de små skapningene på et stort område, noe som åpner opp for flere taktiske valg og utforskningsmuligheter. Dine Pikmin kan i tillegg bygge broer og lignende konstruksjoner av steiner, kvister og blader. En video som ble vist under pressekonferansen kunne også avsløre en flyvende rosa Pikmin og en grå Pikmin laget av stein.

Flere romskipkapteiner

I Pikmin 3 kan du styre hele fire romfarere samtidig, men Olimar er merkelig nok fraværende. Nintendo ønsket ikke å avsløre hvorfor, men påpekte at hans fravær hadde en naturlig forklaring.

Når fire romfarere er med på eventyret åpner dette forhåpentligvis opp for at fire spillere kan hjelpe hverandre på samme tid. Nintendo nevnte ikke eksplisitt at Pikmin 3 vil inneholde en flerspiller, men muligheten er absolutt til stede.

Pikmin 3 ble først hintet til i 2007 da Miyamoto spekulerte i at den da nye Nintendo Wii kunne være egnet til et nytt Pikmin-spill. Dette nye spillet ble deretter bekreftet i 2008, men det var først under E3-messen i fjor Nintendo avslørte at spillet var flyttet til Wii U.

Det er ikke kjent når Pikmin 3 til Wii U blir utgitt.

Klarer ikke laste video
Les også
Anmeldelse: Pikmin 3

Siste fra forsiden