Slik blir The Legend of Zelda: Breath of the Wilds første innholdspakke

Nye utfordringer, vanskeligere monstre og Korok-sporing er blant nyvinningene som er på vei.

Nintendo

Nintendo har avslørt nye detaljer for den første tillegspakken til The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Fortsatt vet vi ikke når den skal lanseres – utvikleren har sagt en gang til sommeren – men nå er i hvert fall innholdet bekreftet.

Utfordringer og tøffere motstand

Trial of the Sword byr på en serie med utfordringer.
Nintendo

Først ut i pakken er en ny utfordring, Trial of the Sword, for spillere som har kommet seg et stykke ut i Links eventyr. I denne spillmodusen begynner man uten våpen og utstyr, i et rom fullt av monstre.

Målet er å bekjempe alle fiendene i rommet, og deretter ta seg videre til det neste. Ved enden av utfordringen venter en Master Sword-oppgradering, men får å nå den må man gjennom hele 45 rom med stadig vanskeligere motstand.

Vanskeligere motstand er også en stor del av innholdspakkens neste punkt, nemlig en ny vanskelighetsgrad. Med «Hard Mode» skrudd på regenerer fiender helse hele tiden, så man må være rask med å gjøre kål på dem. I tillegg er alle fiender ett hakk vanskeligere, slik at røde Bokoblins blir like tøffe som blå Bokoblins.

I «Hard Mode» kan man også møte på fiender og skattekister, som svever rundt blant skyende.

Se tilbake på reisen din

Se hvor du har vært.
Nintendo

Expansion Pass DLC Pack 1 introduserer ellers en ny GPS-lignende funksjon til kartet, som lar spillere se hvor i Hyrule de har vært. «Hero's Path Mode» viser alle spaserturer fra de siste 200 timene med spilling. Dermed kan man se hvor man har vært mest, og også oppdage steder man aldri har besøkt.

Finner man et spennende sted litt utenfor allfarvei, men ikke har tid til å utforske akkurat da, blir det nå lettere å ta seg tilbake dit. Med den nye «Travel Medallion» kan spillere plassere et punkt hvor som helst i spillverdenen, og reise tilbake via spillets hurtigreisefunksjon. Man kan riktignok kun sette ned ett punkt av gangen, og Nintendo forteller at det å finne Travel Medallion ikke nødvendigvis blir en lett oppgave.

Denne masken gjør det lettere å finne de 900 Korok-skapningene i spillet.
Nintendo

Til slutt byr innholdspakken på diverse nye kostymer, inspirert av tidligere spill i Zelda-serien. Det blir også mulig å finne en spesiell Korok-maske, som gjør det lettere å finne de små krabatene ute i villmarken.

Pakken er den første av to runder med tilleggsinnhold, som inkluderes i sesongpasset for The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Den neste utvidelsen, som slippes mot slutten av året, skal inneholde en ny, original historiedel, et nytt tempel og enda flere utfordringer.

Les også
Anmeldelse: The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Er du en av de mange som lot seg begeistre av nye Zelda?
Bli med bak kulissene under utviklingen av spillet »

Siste fra forsiden