Slik ser Biowares nye serie ut

Det første bildet fra nye Alan Wake har også lekket.

Den 10. desember går SPIKE Video Game Awards av stabelen. Dette er en av de største prisutdelingene i industrien, og målet er å kåre de beste spillene fra 2011.

Arrangementet har blitt et yndet sted for avsløringer, og i år får vi visst en helt ny Bioware-serie og nok et Alan Wake.

Biowares neste prosjekt.
Nye Alan Wake.

En annen kanal som er særlig kjent for eksklusive avsløringer er bladet Game Informer. Nå krysser de to sabler, idet spillbladet frister oss med bilder fra de kommende avsløringene.

Gammel hund, nye triks?

Det nye spillet til Bioware ser veldig ulikt dem ut, om vi skal dømme etter bildet, hvor en person blir kastet i været av et bilkræsj. Omgivelsene ser veldig postapokalyptiske ut, og den grafiske stilen nærmer seg det stiliserte. Det er lite som minner om de tidligere prosjektene til de kanadiske rollespillekspertene, men det blir nok heller ikke et rent bilspill kjenner vi dem rett.

Ifølge gårsdagens informasjon skal dette være en helt ny serie fra et helt nytt studio, så det er fullt mulig at de benytter sjansen til å utvide porteføljen sin en anelse. De har tidligere snakket om behovet for å utforske nye settinger, og dette er nok en god sjanse for dem til å etablere seg i nye sjangere.

Kinect-skrekkspill?

Alan Wake-bildet viser for sin del den velkjente forfatteren og hovedrollen på vandretur i mørket. Et digert neonskilt lydende «Desert Shore Motel» stråler i bakgrunnen og et veiskilt viser at byen Night Springs er 15 miles unna. Blazeren fra forgjengeren er byttet ut med med en flanellskjorte og jeans, og det ser ut som om helten vår er klar for litt motstand.

Spillet skal ikke være en ny, fullverdig oppfølger til Alan Wake, og blir nedlastbart på Xbox Live Arcade. Dette passer perfekt med ryktene fra tidligere av, om et nedlastbart Alan Wake-spill med undertittelen Night Springs. Historien skal angivelig dreie rundt et paranormalt TV-program med samme navn, så får vi se om det stemmer at det får Kinect-støtte.

SPIKE Video Game Awards hadde noen digre avsløringer i fjor også. I tillegg til at spill som Prototype 2 og Mass Effect 3 ble avduket, fikk vi også høre om The Elder Scrolls V: Skyrim for første gang. Det kommer på fredag, og er blant årets aller mest etterlengtede spill.

Siste fra forsiden