Slik ser det ut når en koreansk utvikler prøver å toppe Diablo

Actionrollespillet Lost Ark imponerer stort.

Det går for seg i Lost Ark.
Smileygate

Etter at Diablo slo skikkelig gjennom for om lag 15 år siden, har det dukket opp mange spill som prøver å bedre og utvide spillformelen. Spill som Torchlight og Path of Exile har de siste årene blitt regnet som jevngode med giganten. Nå prøver et koreansk spillstudio seg på sjangeren, med sin helt egne vri.

Lost Ark tar Diablo-formelen noen steg videre, som du kan se i videoen nederst i artikkelen. Den velkjente kameravinkelen er på plass, men spillet virker å lene seg mye mer på spetakkel enn inspirasjonskilden. Gigantiske ildmonstre hamrer løs på heltene som febrilsk løper unna i ett øyeblikk, før helten bestiger en drage, deiser ned i bakken og spyr ild i det neste.

Skal ha 18 klasser

Det er utvikler Tripod Studio som etter sigende skal ha satt 160 personer på prosjektet, ifølge FreeMMOStation.com. Spillmotoren Unreal Engine 3 ligger under panseret, noe vi kan skimte i mye av det grafiske.

For øyeblikket har Tripod vist frem fire klasser: warrior, mage, fighter og gunner, men skal ha planer om å ha hele 18 stykk å velge i når alt kommer til alt. Etter traileren å dømme kan minst fire spillere spille sammen, så det kan bli noen interessante kombinasjoner her.

En internasjonal lansering ligger i planene, men spillet må nok først slippes i Korea. En lukket beta skal begynne i 2015 i den regionen, så det blir nok etter det.

Vi synes for øvrig at Diablo III-utvidelsen Reaper of Souls var helt toppers.
Dette er akkurat hva Diablo III trengte, mente vi »

Lost Ark-trailer. (Video: Smileygate)

Siste fra forsiden