CS:GO

Slik skal CS:GO gjøre livet vanskeligere for spillere som trakasserer andre

Ny funksjon innføres.

blog.counter-strike.net

Verbal trakassering er dessverre en dagligsdags del av det å engasjere seg i nettbasert spilling. Nå skal et av de mest populære skytespillene på nettet ta grep for å redusere ubehaget noe.

På den offisielle Counter-Strike-bloggen opplyses det at det jobbes med en ny funksjon som skal gjøre det vanskeligere å plage andre med dårlig oppførsel i Counter-Strike: Global Offensive.

Den nye funksjonen, når den er på plass, vil gi spillere en advarsel dersom de mottar betydelig flere rapporter om ubehagelig adferd enn andre spillere.

Mottar automatisk straff

Valve

Dersom de aktuelle spillerne ignorerer disse advarslene uten å skjerpe seg vil de bli straffet ved at at de automatisk blir forstummet – «muted» – av alle andre spillere som standard.

Dette vil vare helt til spilleren opptjener nok erfaringspoeng til å fjerne straffen. Spillere kan fortsatt velge å slå av forstummelsen manuelt dersom man ønsker det.

Poenget med dette nye systemet er å overlate til spillerne selv å sette standarden for kommunikasjonen og forsikre at spillere mottar anonyme tilbakemeldinger når det går over streken.

Teamet har allerede begynt å registrere innsendte rapporter til det nye systemet, men akkurat når det vil være ferdig utviklet er ennå uvisst.

Les også: – Synes vi gjør en god jobb som mikslag »

Siste fra forsiden