Slik skal Far Cry Primal takle steinalderen

Se den første traileren og bildene.

Sent tirsdag trakk Ubisoft sløret av Far Cry Primal, etter at de i over et døgn hadde lokket med en avduking i en småkryptisk videostream. Som vi skrev tidligere samme dag hadde overraskelsen allerede delvis blitt røpt av en uheldig Twitter-melding av IGN Turky. Det var dog en hel del ny informasjon i annonseringen.

Velkommen til steinalderen

Far Cry Primal.
Ubisoft

Far Cry Primal er et førstepersons skytespill satt til steinalderen. Planeten er befolket av dyr vi nå kun kjenner fra tegninger og fossiler; mammuter, sabeltannkatter og andre rovdyr som gjør det vanskelig å være et menneske. Verdenen skal være stor, men ikke tom. I kjent Far Cry-stil vil også mange forskjellige systemer og mekanikker sørge for unike situasjoner som oppstår når de interagerer sammen. En liten smakebit kan du se i annonseringstraileren øverst i saken.

– Du skal spille som Takkar, en bevandret jeger og den siste overlevende i gruppen din. Du har ett mål: å overleve i en verden der du er byttet. Bygg opp folkestammen din og perfeksjoner ferdighetene dine slik at du kan lede dem, erobre landet Oros og klatre til toppen av næringskjeden, står det i beskrivelsen av spillet.

Bakomfilm. (Video: Ubisoft)

Verden skal også være befolket av andre fiendtlige stammer som kommer til å true deg og dine. Du vil også etter sigende bli kjent med andre i stammen.

Ubisoft slapp samtidig en bakomfilm som du kan se til høyre der utviklerne forklarer litt mer om spillet. Oros skal ifølge videoen være et hard område, og spillerne må selv lage våpen fra grunn av ved å bruke materialer som tre og stein, og senere mer avanserte råmaterialer. Man vil ende opp med slike våpen som spyd, buer og klubber.

Første etter Far Cry 4

Far Cry Primal.
Ubisoft

Dette blir det første nye innslaget i serien etter at Far Cry 4 ble sluppet til PlayStation 4, Xbox One og Windows, samt de snart pensjonerte konsollene Xbox 360 og PlayStation 3, i fjor høst. Vi likte det åpne eventyret i Himalayafjellkjeden svært godt, og roste spillet for sine vakre omgivelser og mange aktiviteter.

– Historien er ganske spennende, men det er fristende å spore av når situasjoner man møter på veien virker forlokkende. Etter min mening er det her spillet virkelig kommer til sin rett, når man får utforske fritt og får en drøss med spennende eventyr å begi seg ut på. Jeg har fullført historien, men jeg er på ingen måte ferdig med å oppleve alt Kyrat har å by på, skrev vår anmelder.

Et annet spill får antageligvis en oppfølger snart.
– Vi jobber med et nytt Wolfenstein-spill, kunne en skuespiller røpe »

Siste fra forsiden