Slutt for Star Wars Galaxies

I går opphørte MMO-verdenen å eksistere.

Et av de eldste spillene i MMO-markedet er nå historie. Star Wars Galaxies, som åpnet dørene sommeren 2003, ble i går stengt ned for siste gang.

I sommer sa sjefen for Galaxies-skaperne Sony Online Entertainment at kontrakten deres med Star Wars-eierne LucasArts gikk ut i år, og at den ikke ville bli fornyet. En av grunnene var at selskapet regnet med å miste mange av de gjenværende Galaxies-abonnentene til det nye Star Wars-MMOet, The Old Republic.

På spillets offisielle nettsted har Tony Tyson fra Sony Online Entertainment lagt ut noen siste ord, og som seg hør og bør bruker han anledningen til å takke spillmiljøet:

Bzzzt!

– På vegne av Star Wars Galaxies-teamet, takk. Vi har virkelig likt å bli kjent med dere, våre dedikerte spillere, over mange år. Fra hendelser i spillet til Fan Faires i virkeligheten, har vi satt pris på deres lojalitet og støtte. Star Wars Galaxies hadde ikke vært mulig uten dere.

Star Wars Galaxies hadde, som mange andre MMO-spill, en tung start. Men det gikk seg til etter hvert. Sommeren 2004 ble spillet anmeldt av oss, og da hadde den tidligere stjernekrigeren Erling Ellingsen mye positivt å si om det:

– Star Wars Galaxies er ikke for alle. Det krever engasjement og vilje til å danne vennskap. Mange blir utbrent fordi de bare konsentrerer seg om å gjøre den samme tingen om og om igjen, og mye av hemmeligheten bak en god spillopplevelse her er å ha det morsomt og gjøre noe nytt hele tiden. Og la det være ingen tvil - Star Wars Galaxies er blant de beste onlineopplevelsene noensinne.

Spillets arvtaker, Star Wars: The Old Republic, åpnes offisielt 20. desember. Men allerede nå har EA og LucasArts startet å slippe folk inn i spillets nettverden. Sist gang vi tok en titt på spillet var i oktober.

Siste fra forsiden