Snart kan alle lage Portal 2-brett

Hjernetrimmeren får innebygd nivåverktøy.

Valve fortsetter å lansere gratis oppdateringer for det kritikerroste hjernetrimspillet Portal 2. Deres neste plan inkluderer et innebygd redigeringsverktøy som lar spillerne lage sine egne nivåer til spillet.

Oppdateringen skal etter planen lanseres tidlig neste år. Verktøyet beskrives som lett å bruke, og brukerne vil også få mulighet til å enkelt dele nivåene de har laget med spillmiljøet. Man kan lage nivåer både for enspiller og samarbeidsmodus.

Det er kun noen uker siden Valve lanserte den forrige store oppdateringen for spillet. Den inkluderte flere nivåer designet for samarbeidsmodus, og var også helt gratis på PC.

Bilde fra redigeringsverktøyet.

Da Lasse Lervik testet Portal 2 for oss ble han svært imponert over spillet, og konkluderte på følgende måte i anmeldelsen sin:

– Portal 2 er utfordrende, og balanserer hårfint mellom å gi deg inntrykk av å være djevelsk glup og fryktelig teit om hverandre. Vet du løsningen på en gåte så er den for det meste overkommelig å utføre, og begrensningene ligger mellom ørene heller enn hvor treffsikker eller kjapp du er med styrestikka. Dette spillet skaper neppe like mye oppstyr som forgjengeren, men er noen gode hakk bedre. Inkluderingen av en fungerende historie er bare en av mange ting som gjør at alle burde prøve en av årets virkelige storspill.

Sjekk det offisielle Portal 2-nettstedet for mer informasjon om spillet.

Siste fra forsiden