Snart slipper du å sulte i ensomhet

Overlevelsesspillet Don't Starve får flerspillerutvidelse.

Klei Entertainment

Don't Starve er et overlevelsesspill satt til en mystisk og magisk verden. Du spiller en fyr som heter Wilson, som har blitt kidnappet av demoner og sendt til en livsfarlig villmark. For å overleve må du samle ressurser og forsvare deg mot farene verden har å by på.

Spillet kom opprinnelig ut i april i fjor, og har blitt svært populært. Men en ting mange spillere har følt at det manglet var flerspiller. Utviklerne i Klei Entertainment har lenge insistert på at spillet aldri kom til å få noen flerspillermuligheter, men nå har de snudd.

Don't Starve Together

Mmm, mat. (bilde: Klei Entertainment)

I går kveld annonserte de nemlig Don't Starve Together, en gratis utvidelsespakke for spillet. Her kan opp til fire spillere samarbeide om å overleve i spillets mystiske verden. Man kan spille sammen med fremmede eller venner.

Utviklerne vil balansere så mye som mulig av spillets enspillerfunksjonalitet for flerspiller, og vurderer også å legge til nye muligheter for flerspiller.

Utvidelsen vil som nevnt være gratis for alle som eier Don't Starve, men når den blir en del av spillet vil Klei gjøre noe litt uvanlig. De vil nemlig sette opp den ordinære salgsprisen, ettersom spillet nå blir et mer omfattende produkt enn tidligere.

Planen er å lansere Don't Starve Together i sommer, og du kan lese mer om prosjektet på utviklernes forum. Don't Starve er tilgjengelig på Windows, MacOS og Linux, samt PlayStation 4. Spillet fikk nylig en større ekspansjonspakke ved navn Reign of Giants.

Overlevelsesspill er i vinden for tiden. Ikke bare har vi det ultrapopulære DayZ, men mange spennende indiespill leker også med konseptet. Before finner sted i steinalderen, Dyscourse finner sted på ei øde øy, mens The Long Dark finner sted i Alaska.

I 2012 fikk vi dessuten den skjulte indie-perlen Miasmata.

Siste fra forsiden