Snart vil langt flere spill kjøre mye bedre på PlayStation 4 Pro

Ny informasjon tyder på at ikke bare optimaliserte spill vil kjøre bedre på den nye konsollen.

PlayStation 4 Pro vil trolig også kunne kjøre ikke-optimaliserte spill bedre enn på den vanlige konsollversjonen.
Audun Rodem, Gamer.no

PlayStation 4 Pro byr som kjent på mer krutt under panseret enn den vanlige utgaven av konsollen, men for å kunne dra nytte av den kraftigere maskinvaren må spillene i utgangspunktet oppdateres av utviklerne, slik man har gjort med for eksempel Fallout 4.

Nå ser det ut til at mange spill snart vil kjøre bedre på den nye konsollen uten å måtte oppdateres først. Dette kommer frem i en diskusjonstråd hos nettstedet NeoGaf.

I tråden er det publisert et par skjermbilder fra en PlayStation 4 Pro-maskiner som kjører en betaversjon av den kommende 4.50-systemoppdateringen til maskinen. Utfra bildene å dømme kommer oppdateringen med en ny «boost»-modus som blant annet vil gi eldre PlayStation 4-spill høyere bildefrekvens.

Den nye «boost»- funksjonen ble oppdaget i betaversjonen av den kommende systemoppdateringen.
NeoGraf

Kan være eksperimentell

I beskrivelsen av funksjonen står det at dette vil omfatte noen av spillene som ble lansert før Pro-konsollen kom ut, men det er uvisst hvor mange titler det dreier seg om. Det ser også ut til at spillopplevelsen vil forbedres på andre måter også, uten at det er helt klart hvilke.

Brukere oppfordres til å slå av funksjonen dersom det oppstår uventede problemer under spillingen, som kan indikere at det ennå dreier seg om en noe eksperimentell funksjon.

Da det ikke uten videre er mulig å øke bildefrekvensen til spill som for eksempel er låst til en bestemt bildefrekvens, er meningen med den nye funksjonen trolig at spill skal gå jevnere og unngå store reduksjoner i bildefrekvensen under det som spillet er låst til.

En del PlayStation 4-spill lar deg kjøre spill i 60 bilder per sekund med mulighet til å låse til 30 bilder for bedre visuell kvalitet, og slike spill vil da formodentlig også kunne kjøre bedre på Pro-konsollen etter oppdateringen uten for mange visuelle kompromisser.

Fallout 4 vil snart se mye bedre ut på PlayStation 4 Pro »

Siste fra forsiden