Solgte World of Warcraft-juks i over 5 år – nå har de stengt metoden

Stopper etter at Blizzard kastet ut over 100 000 spillere.

Skjermbilde av Honorbyddy-sidene, Haryadi CH, Shutterstock, motasje av Gamer.no

Like før helga skrev vi om Blizzards utestengelse av over 100 000 World of Warcraft-kontoer. De rammede hadde benyttet seg av såkalte «bots» – programmer som automatiserer enkle og tidkrevende oppgaver i spillet, som å sanke inn ressurser eller slakte monstre.

World of Warcraft: Warlords of Draenor er den nyeste utgaven av spillet.

Det virker som om det var særlig én «bot»-skaper som var i siktet til utvikleren denne gangen: Honorbuddy. De forteller nå i en uttalelse at de vil stenge ned juksemetoden inntil videre, siden det virker som om Blizzard har funnet en måte å spore bruken av «bot»-en.

– Det virker som om Honorbuddy ble sporet. Vi er ikke sikre, men ved å lese de mange trådene om utestengelsen virker det som om det er det mest sannsynlige akkurat nå. Vi beklager for de tapte World of Warcraft-kontoene deres, forhåpentligvis kan dere bruke dem igjen etter at 6-måneders-perioden er utløpt. Jeg har lest litt her på forumene, og mange av kontoene var 10 år gamle. Det er synd. Vi oppfordret alltid til å ikke bruke verdifulle kontoer siden risikoen alltid er der, forteller utvikler «Bossland».

Kan komme tilbake

For øyeblikket har Honorbuddy stengt ned godkjenningsprosessen, men de jobber med å finne seg en vei omkring Blizzards sporingsmetode. Dersom de ikke gjør det, er juksemoroa over for brukere metoden som har vært aktiv i over fem år.

World of Warcraft har holdt det gående siden 2004 nå.

Det er mulig at Blizzard bestemte seg for å vie litt ekstra oppmerksomhet til Honorbuddy etter at de kom dårlig ut av et søksmål forrige måned. Blizzard tok da selskapet til retten på grunn av videresalg av gull i rollespillet Diablo III, men den tyske rettsinstansen tok Bosslands parti.

Automatiseringer som Honorbuddy er ikke tillat i de fleste nettrollespill, fordi de ødelegger balansen i spillet. Blizzard selv mener de gir brukere en urettferdig fordel i spillet, og ønsker derfor å slå ned på bruken.

Fikk du med deg hva som skjedde med en Guild Wars 2-jukser?
Utviklerne kledde ham naken, drepte ham og slettet kontoen »

Siste fra forsiden